fredag 30 november 2007

Fru Gud's Alltjänst KB anmäler sig till tjänstgöring!

Ja, det var en bra idé, skaffa sig en yrkesidentitet som allt-i-allo, man känner sig ibland som en ambulerande husföreståndarinna faktiskt. "Fru Gud städar ditt skafferi, ställer flingorna i bokstavsordning eller färgmatchar era kalsonger" "Fru Gud, ditt paradis i människoform" "Fru Gud lär era barn svära, läsa och rabbla multiplikationstabeller"...
Ja, det finns ju massor att göra. ;-)

Jag har dragit er vid näsan, jag har inte lagt in några bilder alls. Fy på mig! *slår mig själv på händerna så dom rodnar* Hur ska jag gottgöra detta? Offentlig avbön i denna kyla tror jag att jag avstår men en kollektiv ursäkt på bloggen kanske kan vara något? *blinkar sött*

Hittade de underbaraste gardinerna till mitt nymålade vardagsrum. Får jag nu bara taket färdigt ska ni få se dom in action. (har ni aldrig sett gardiner in action? När dom kastar sig kring fönsterkarmarna och ylar? Det gör mina jäääämt!;-)) Det är oblekta linnepaneler med vita broderier på, jag fick tag i dom sex sista panellängderna och dom var inte fullt gratis men dom ska jag ha om det så innebär att jag donerar min kropp till forskningen.
(Med tanke på hur skruttig jag är får jag nog vackert betala dom för att ta den, kroppen alltså.)

Återkommer!

söndag 25 november 2007

Idag ska jag lägga in lite bilder på

en del favoritsaker jag har. Men först ska jag vara lite mamma och lite fru och lite städerska och pensionatsföreståndarinna och... ja, ni vet. Allt förutom Gud, fast med tre pojkar i varierande ålder blir det nog Gud också vad tiden lider. :-D

fredag 16 november 2007

Dagens kvällsmål går i kubanskt tecken

Vitlöks och limemarinerat fläskkött tillsammans med Arroz congrí-ris med svarta bönor till blir det. Serveras med sallad med bl a ananas i och massor med öl. Vad tror ni? Blir det en bra bjudmiddag?


Härifrån kommer jag!


(bilden kommer från: kola.netix.cz/2001_1/images/11-birka.jpg)
Pratade med kära mor, den släktforskande varianten är hon och idag fick jag reda på att de hittat på mormors sida, anor ända ned till 900-talet och på Birka. Alla dessa konstiga namn i släktlistan har fått sitt svar, vem vill heta Gölug? Kälug? Någon intresserad får gärna ta dessa namn till sin barm så får jag lämna bort dom. *skrattar*
Lite läckert faktiskt att man kan spåra sina anfäder ända tillbaks till 900-talet, det är otroligt. Det finns en bit historia i oss alla och det är fascinerande läsning om man tar sig tid att ta reda på det.

torsdag 15 november 2007

Dom här är att dö för!

Finns på: www.have2have.com
Jag skulle bara sitta ned och vara otroligt vacker, tjusig, sexig och helt enkelt bara underbar i dom här! Väldigt underbar!

tisdag 13 november 2007

Vacker

(Bild lånad från: http://www.valleyflowers.com/Stargazer.htm)
I somras tog jag in denna vackra lilja från min trädgård, första året som den blommade. Stoppade den i ett vackert glas i köket, omåttligt stolt över denna gigantiska, vackra och ståtliga blomma. Dagen efter kom maken in i köket och sniffade:
- Det luktar kattpiss! Blä! Har vi några sopor framme?
Vid en närmare kontroll visade det sig inte vara varken kattpiss (vart nu det skulle ha kommit ifrån då vi inte har en katt?) eller slarvigt kvarglömda sopor.
Båda stod vi och kliade oss fundersamt i huvudet.
Jag gick fram och luktade på skönheten och den luktade vidrigt! Starkt och absolut helt otroligt dåligt. (Luktar inte liljor gott?) Bara att ta ut den på bron och nästa lilja som slår ut får vackert sitta kvar och lukta, utomhus!

Ängla-pippi?

Lillebror Pytten som är en mycket bestämd ung herre, har funnit en vän i en av mina änglar. När jag böjer mig ned och frågar om ängeln är fin, tittar han förorättad på mig med rynkade ögonbryn:
-Inte längel, pippi!
Han bär iväg ängeln med andakt och försiktighet som bara en två och ett halvt åring kan bära iväg saker med, visar ängeln för pappa och kikar surt mot mig. Han säger:
- Pappa, titta, pippi! Pippi!

Okej, det är väl en pippi då, en ängla-pippi!

onsdag 7 november 2007

Kontaktombud för Pelargonsällskapet

Nu har jag fått hem pärmen som kontaktombud för Svenska Pelargonsällskapet och jag får en kraftig längtan efter att sätta frön, stickla lite och sätta på de kraftiga ljusramperna för att få frön och sticklingar att sätta fart.

Lilltoan ser ut så här:



Så här ser en del av lilltoan ut. Massa saker, jag vet, men det ska vara så på den här modellen ser ni! Funderar på att sätta boasering nedanför bården. Det ska vara småblommigt på en engelsk toalett, tycker ni inte? I spegeln ser ni en liten röd ängel som är tjock och har en röd balettklänning på sig, den är också fin!

Änglalikt

Nere på undervåningen har vi en liten toalett som vi kallar "lilltoan", den har jag försökt skapa en engelsk pubkänsla i. Ni vet, en sådan där liten, intensivt romantisk sak med gamla oljetryck, emaljskyltar m.m? Härinne hänger en hel del änglar och inte minst en av min fars medaljer,
bl. a den han fick när han fick FN:s fredspris för sina insatser i Kongokrisen tror jag det var. (Dag Hammarskjöld var väl med på ett hörn där också. *Skrattar*)
Denna ängel fick jag av en av mina bästa vänner, vi har varit tillsammans i över trettio år och tyvärr bor vi inte på samma ort utan träffas bara någon gång om år, men varje gång får jag en ängel av henne. Underbar!
På min födelsedag fick jag denna underbara donna! Hon har små, små vingar på baksidan och hon är härligt frodigt underbar! Hon kommer från SIA och är en av mina änglafavoriter.

Letar glöggmuggar!

Inte vilka glöggmuggar som helst utan några som såldes på det som förr hette Tempo, de är vinröda med små blommor på. Mamma har dom hängandes på en hylla i köket men några har gått sönder och jag tänkte fylla på raden som är tom, men jag hittar dom banne mig inte. Någon som vet vilka jag menar?

måndag 5 november 2007

Kan man förstå att det som var en liten skit


Nu är en stor kille på nästan 2 1/2? Han spruttar runt och galopperar omkring i huset medans han sjunger högljutt, älskar Byggare Bob och att hålla handen när han sover. Var tog åren vägen? Var for mina bebisar? Han är ingen bebis längre. Han är Babbin, stoooo'kille!
(om han fick skulle han dricka baffe också=kaffe, men så långt sträcker sin inte vår föräldravänlighet) Nu ska jag se om jag kan få in mina bilder av änglarna, jag samlar på änglar nämligen, förutom pelargoner och pojkar.

Kök kan vara en pina





Vi har haft oturen att under sju år ha tre stycken vattenskador. Japp, det är helt sant och vi är oskyldiga till dom alla tre!
Till saken hör att vi hyrt ut nedervåningen på huset (som tidigare var tvåfamiljshus) och när dom flyttade ut hade det hänt saker under diskbänken. Hemska saker.
Plastmattan i köket var knycklig och under mattan var det svart, murket och mögligt med små söta, charmerande neongröna mögelduttar som ackompanjemang till detta.
Urk!
De hade anslutit diskmaskinsslangen med tejp (!!??) och vatten sprutat ut under bänken. Vi la in ett vackert vitt golv med var femte bräda dekorerad med gammeldags blomstergirlanger när all sanering var färdig.
Efter ett tag hörde jag en dag hur det lät underligt under diskbänken. Vad? Ringde maken och sa att det lät som om det spolade under diskbänken. Han kom hem som ett skott och med svett i pannan. Mycket rikigt, det spolade på utav tusan där. Hela rörpaketet hade rasat ned för rörmokaren vi anlitat hade glömt bort att skruva åt under bänken. Där fick vi för att vi skulle ha både hängsler och livrem på.
Nåja, sagt och gjort, vi beställde nytt golv men skit också, dom hade slutat tillverka mina blomsterbitar! Vad göra? Vi ringde tillverkaren som gav oss alla som hade köpt dessa blomsterinlägg av dom och vi i vår tur ringde alla återförsäljare och fick tag i fem paket, några skeppade vi hit hundra mil härifrån.
Får nåt år sedan var det dags igen. Jag (varför är det jag som alltid är i köket?) gick i köket och kände hur golvet gungade och det sipprade upp vatten mellan tårna. (När det sipprar vatten mellan tårna i köket kan jag säga, det är inget bra tecken! Lovar!)
Maken hem igen och det visar sig att diskmaskinsslangen hade gått sönder.

Hantverkaren skrattade och sa att vi måste skämta, inte en vattenskada till va? Men det var ju sant. Till slut fick vi det som är vårt kök idag. Bättre kök kunde vi inte ha. Det är lättarbetat, stort (40 kvm) och luftigt. Tre fönster åt tre olika väderstreck och inget av dom åt norr! Härligt för pelargoner.

lördag 3 november 2007

Välkommen till en värld av kaos och pelargoner!


Hej och välkommen till mig!

Vem är jag?
En alldeles onormalt normal trebarnsmamma som älskar pelargoner, inredning, pyssla och baka. Låter som en femtiotals-hemmafru men riktigt så illa är det inte.
Bor i ett hus vars timmerstomme är från 1694 men renoveringen är från det "ljuva" 80-talet. Önskar att min käre make också ville riva ned väggarna och ta fram denna stomme men med berget talar man förgäves!
Just nu är jag självutnämnd härförare i kriget mot gulnad furu, står med pensel i handen och kastar vit färg omkring mig i hopp om att få in lite ljus i vårt hus.
Huset är en stor Västerbottensgård med två våningar, 230 kvm som ska göras i ordning efter mitt önskemål. (Ja, efter mitt då min makes syn på inredning är likt hans brors, som myntade det i familjen välkända uttrycket: Varför ska du byta gardiner, är dom gamla trasiga?)
Vitt, grått och beige med accentfärger. Ljust och enkelt. Fridfullt för barn och blommor.

Tre små (nåja?!) prinsar har jag, av varierande storlek. En underbart tonårig tonåring, en mycket speciell åttaåring och en tvååring som nog är den människa i världen som sagt mest nej på två år. Nu kör vi va? *lägger in ettan och gasar på*