söndag 13 januari 2008

En del av vårt vardagsrum

Bakom mig här, där jag fotar, finns bordet jag visade tidigare, till vänster om mig står julgranen, då kanske det är lättare att orientera sig. Sofforna är underbar sköna men något omoderna kan tyckas men jag gillar dom! Lägg märke till mina mufflontofflon till höger på bilden nere vid soffan. Jag fryser lätt om fötterna. Bilden ovanför soffan är tagen en sommar av en nätkompis särbo, det är en otroligt vacker närbild av en Tagetes erecta, Vanilla, jättetjusig! Högtalarna är asfula, det behöver inte nämnas, jag ska sy in dom i nåt snyggt matchande tyg men tills dess att kraft, tid och energi kommer neddimpandes från skyn, får dom förfula min tillvaro. Maken har lovat lister i taket också, det kommer väl när det kommer. *nöjer mig med det lilla, jag är ju ändå gift. ;-)*

Julgran, silvrig med en impotent stjärna!



Den Ulletska julgranen med liten inblandning av liten Pytte som hängt om vissa saker i granen. *morrar diskret* Mitt andra namn är Hitler, julgrans-Hitler. Allt måste matcha nämligen och i år blev det helt och hållet en rejäl raid på alla affärer med julgranspynt. Detta är resultatet. Ser ni dom silvriga fabergé-liknande äggen någonstans mitt i granen, dom hittade jag hos Rusta av alla ställen. Blomsterlandet hade stora burkar i plast med blanka och matta vita kulor för halva priset, de vita glas(?)dropparna är från samma ställe. Fjärderfä't i mitten kommer från Åhléns som den vita julgranen nånstans där i mitten också. Tyvärr visade sig stjärnan i toppen vara impotent, och först efter att vi vikt, tryckt, puttat, lagt emot, fick vi den på halv stång, bättre blev det helt enkelt inte. Nästa toppstjärna jag köper ska vara garanterat potent för att finna mig som köpare!

Äntligen tummen ur!


En del saker tar timmar, månader, dagar, veckor och år i denna familj och man måste se det som en ren bedrift att jag fått till tre barn på bara tretton år, väntetiden borde minst ha varit den dubbla! Men sent omsider kommer det, men som sagt var, sent...

Så här ser vårt matbord ut i vardagsrummet. Tapeten till vänster ska bytas ut till en vit med pärlemormönster, svagt, svagt blommönster på den. Den afrikanska masken är kongolesisk, min pappa köpte den när han var i Kongo som FN-soldat på sextiotalet och nu när han dog fick jag ärva den. Den är väldigt speciell, gjord i ett vansinnigt hårt träslag. Som barn fantiserade jag att det fanns ett guldmynt i hans ena näsborre och att vi skulle borra ut det. Kompisarna gick nog på det är jag rädd. Ber om ursäkt i efterhand vänner, det finns inget guldmynt här!

Gardinerna kommer från vår lokala tygaffär, det är vitbroderade duvor med en blomranka som ser ut som ett halvt hjärta. Adventsljusstaken är en favorit, men jag var snål den dagen jag köpte den och köpte bara en, jag hade gärna haft två till, formen är så härlig!
Använde en panellängd som löpare över duken, det blev riktigt fint tycker jag. Oblekt linne är oslagbart vackert.
Ska, när den där tiden jag pratar om, köpa/sy hissgardiner för att ha bakom panelerna och även ha vita paneler nu när sommaren kommer, men som läget är hemma får allt sånt pyssel stå tillbaka en stund för allvarligare saker.