torsdag 28 februari 2008

Bajspåsen anmäler sig!


Jag är hatad, jag är hemsk, jag är dum i huvudet, elak och i allmänhet bara helt värdelös. Jaaaadå, jag är det, för det har jag fått höra av sanningssägare här i familjen. Jag är en skitusel förälder också som bråkar med min make. Det har jag också fått höra.
Det har varit en underbar dag för masochister idag.
Vaknade, inte fullt så tidigt idag, tack för det högre makter, och när Plorp var ivägskickad mot skolan, bajsade Pytten ned sig två gånger och det var dags för VAB för maken.
Vilket inte var populärt.
Inte poppis alls.
Det blev ett jävla liv och bråk och massa dumheter sagda tills livet lugnade ned sig efter några timmar. Tonårstoken for till skolan.
Sedan har dagen varit bajs, kräks, torka spya, duscha Pyttar, laga mat, torka golv etc. Tonårstoken kommer hem, inte så glad för han kan inte ta hem kompisar när det är magsjuka i huset och han ombedes ytterligare en gång (efter cirkus hundra de senaste tre veckorna) att göra sina sysslor och stora hjärtsnörpet slår till.

En fullkomlig urladdning, jag är skit och vi är dumma i huvudet och ja, fan och hans moster. Det finns inte mycket vi inte är kan jag säga.
Ena skiter ur sig stress för att han inte kan jobba som han ska och den andra för att han har hormoner i sinne och den privata skitpåsen tar emot och tar emot. *gosar in mig i all dynga jag fått ta emot under dagens lopp och riktigt myyyyyyser* *not*
Så den här bajspåsen med jättebajslådan, ska ta sin stora stjärt, leta efter någonstans att rymma till. Gärna varmt, lite att göra och massor att dricka, omgivningen kan också få vara vacker. Tips?

onsdag 27 februari 2008

En man jag är hemligt förtjust i...kanske inte nu längre? ;-)

Av någon anledning får denna karl mig att bli alldeles till mig. Ja, i trasorna alltså. Nej, inte byta ut A:et mot ett O, inte det, jag är en gift och pryd kvinna ser ni. *rättar till mina styvstärkta vadmalstrosor*
Hörde honom sjunga "Bara himlen ser på" med sin falsettstämma någon gång på det ljuva 80-talet och var såld. Efter det är han en av mina musikfavoriter, all time. Kanske är jag tråkig som hänger kvar i ungdomen men hans musik har ett beat jag gillar, särskilt den lite mer funkiga som nya Tvåhundratusen. Helt skön!
Hemsida här: http://www.ericgadd.com
Nya låten med video: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article1914129.ab

Är det normalt?

Ska man verkligen behöva färga sitt hår var fjärde vecka? Jag färgade håret för fyra veckor sedan, nu har jag en centimeterstor grå, musbrun (skitläcker färg, verkligen indeed) med silverstänk utväxtrand. Jag ser ut som ett roadkill! Serious shit!

Syrran har lockigt, gyllenblont hår, ser ut som sjutton fastän hon är snart trettio och jag som fyller fyrtio har musbrunt hår, ärvt pappas tidiga gråtoning (hur läcker är inte jag då så säg?) och ser ut som sjuttio. Kan nån förklara varför min systers perfekta hy, len som persika bytits ut mot min rynkiga, grådassiga pergamentliknande dito? VA?
Säger som Sverker Olofsson i PLUS; Ska det va' på det här viset, ska det det? Ska det?

*kastar min hårskit i papperskorgen och tar mig en sup och en balja rotmos medans jag begråter mitt förfall*

Mer pelargonporr till folket!


Appleblossom rosebud, gammaldags, romantisk och ljuvlig. Rosenknopparnas blommor kan man ha ståendes länge i ett glas vatten, utan att de vissnar. Däremot vill inte rosenknoppspelargoner bli blöta i blommorna, då ruttnar dom. Så håll era rosenknoppar borta från regn och rusk i sommar.

I övrigt är maken krassliger men jag hoppas dom kan laga honom på vårdcentralen. :-D Ska försöka skvätta lite färg på hallväggarna idag men jag kan lika gärna få för mig att sy gardiner. Vaknade 4.33 av att liten Plorp låg och sparkade i sin säng, urlycklig över att få stiga upp ytterligare en dag i sitt liv. Mamma var lagom intresserad av att göra en ny dag i sitt liv vid den tidpunkten. Sover som ett skrutt nu för tiden, vet inte vad det är med mig. Nej, nu ska jag packa en utflyktsväska till Plorp, han har friluftsdag idag. Han ska säkert åka skidor, det tycker han om. Själv ställer jag mig inte på skidor annat än vid dödshot och jag hoppas innerligen att världsfreden inte är beroende av mitt skidåkande eller inte, för då lär vi gå under rätt snabbt. *flinar stort*

söndag 24 februari 2008

När ljuset kommer tillbaka måste man städa!

Jag blir fullkomlig rabiat när ljuset kommer tillbaka. Nu storstädar jag köket, stökar undan och vips hade jag möblerat om i köket. Flyttade apotekarbänken från farstun till köket, mer utrymmet att stoppa undan saker men det blev också mer ombonat måste jag få säga. Nu ska jag plocka lite till så maken kan torka golvet. Härligt blir det!

torsdag 21 februari 2008

Bokmal!

Jag var en riktig bokmal som barn. Läste allt jag kom över och en bok som fastnade i minnet var en om några ungdomar som blev strandsatta på en öde ö. Kom aldrig ihåg titeln och har letat i många år efter den, över tjugo faktiskt, men aldrig hittat den. Frågat bibliotekarier mfl, men ingen har kunnat hjälpa mig.
En del har gett som förslag Flugornas herre men den var det inte, för jag var bara kring nio år när jag läste den och så avancerat läste jag inte då. Sen har jag läst Flugornas Herre på litt.veten och det var verkligen inte samma bok.
Av en slump diskuterades nostalgiska barnprogram på ett forum jag brukar vara på, och när jag sökte på ett program hamnade jag i Sveriges Radios boktipsarkiv. (http://www.sr.se/cgi-bin/barn/program/index.asp?programID=1609&nyheter=)
Klickade vidare och där fann jag, till min stora glädje min bok!

Korallön av RM Ballantyne. Nu ska jag låna hem den och återuppliva gamla minnen! Glädjen är stor!

Sju sanningar

Utmanad av Ninnibeth så jag tar upp den flaggan och för den vidare till hugade spekulanter!

1. Jag är äckligt morgonspigg. Vaknar och vill upp i princip direkt, detta särskilt när jag är frisk och fräsch. Går gärna ut tidiga sommarmornar, sitter och läser tidningen och njuter av tystnaden. Alltid gott humör när jag stiger upp, sällan sur och irriterad. Äckligt morgonspigg alltså!

2. Biter på naglarna. Detta är ett gissel och en skamfläck för mig. Jag har i omgångar sparat ut mina naglar men mina naglar verkar vara av ett annat slag än andras, de är sega och böjliga (kanske beroende på min EDS?) och de rivs av väldans lätt. Sen tycker jag det är otäckt att inte känna mina fingertoppar, jag får nästan ångest av att ha naglar.

3. Gråter när jag måste äta fiskrom för det känns som att äta fiskbebisar. Fullkomligt idiotiskt, jag vet, men när jag hör knastret ser jag små fiskar framför mig, då börjar jag gråta och kan inte äta vidare. Knäpp? Vem? Va? Jag?

4. Jag kan fastna för detaljer, ovidkommande detaljer hos människor, djur, natur, byggnader etc och bli fullkomligt förälskad i dom. Hos en man kan det vara ett käkparti i ett ansikte jag annars aldrig ens skulle titta på men käkarna förhäxar mig och jag är helt såld! Eller en krumelur i ett kapitäl på nån antik byggnad som gör mig helt mör inombords.

5. Min vurm för latin. Jag är förtjust i latinska blomnamn, i latinska ord överhuvudtaget och kan tycka att det är enklare att förstå än dom svenska översättningarna. Alchemilla mollis, daggkåpa. Ja, det är vackrare med det latinska. ;-)

6. Har två lägen, arg eller glad (numer efter ett par års knepigheter har jag ibland också ett ledsen-mode) och jag är inte långsint. Men om jag blir tillräckligt trampad på är jag långsint ett helt liv men dit är det långt och den som kommit så långt har ofta förtjänat det.

7. Bakar och lagar mat på känn. Inga recept eller doseringar här inte, annat än i nödfall. Det innebär att jag kokar makaroner för en hel bataljon till makens stora förtret, och jag kan aldrig dela med mig av recept annat än på ett ungefär. Min mormor är precis likadan! *skrattar gott*

Lite kul på morgonskvisten?

Mer bilder att längta till..


China Doll heter den översta om jag inte minns fel, den undre är Zena en underbar pelargon som tyvärr gått bort under vintern.
Jag försöker att inte ha dåligt samvete för dom pellar som gått hädan under vintern som varit. Vi har ju mest flängt land och rike runt sjukhusen här i regionen med den MS-Multipel Skleros som upptäckts hos en av oss i familjen. En aggressiv form av MS där vi haft fyra skov inom loppet av tre månader och en vecka.
Därför försöker jag vara förlåtande mot mig själv och inte må dåligt över att några dött, även om Zena här är en stor deprimerande saknad, då jag verkligen fick göra allt för att komma över henne förra sommaren. :-D Ja, ni ser, man är inte klok när det kommer till saker man tycker om.

Beställningar är gjorda på nya sticklingar och om det kommer upp här hemma förnekar jag allt, så ni har ingenting för att ni ringer och skvallrar på mig. ;-)

Nu börjar det!


Hjälp vad det suger i pelargontarmen! Det riktigt hugger till när jag ser mina bilder från sommaren som varit. Jag går runt mina små älsklingar och stryker dom på bladen, kikar så allt är okej med dom, och vattnar försiktigt.
Pellarna är mina små raringar. Se dom där oskyldiga fem kronbladen som ser så öppet på en när man går förbi, man kan inte annat än tycka om dom.

Maken anser att mitt intresse för pelargoner är sjukt, på gränsen till hysteriskt och ändå kan jag säga att jag inte är värst i världen, för det är jag verkligen inte. ;-)
Den undre pelargonen är Hököpinge, en gammal sort som är väldigt vacker. Den över är Fireworks light pink, en stjärnpelargon (det höll på att bli stjärtpelargon där och någon sådan har jag inte sett ännu. ;-)) som är väldigt tacksam, blir fort stor och blommar villigt.