lördag 31 maj 2008

En underbar dag!

Idag har vi varit ute hela dagen i trädgården, alla utom Storebror som inte mår så bra just nu. Förkylning och allergiska reaktioner, inte alls trevligt. Nåja, maken och en vän till honom har äntligen påbörjat altanräcket vilket är ungefär fem år efter att vi gjort altanen men som vi brukar säga, den som väntar på nåt gott väntar oftast för länge.. *suckar* :-)
Börjar få lite ordning på nya rabatten, rosrabatten jag hållit på med i några år. Ja, ja, jag ska inte gnälla på maken när jag är likadan själv. *skrattar* Hur som haver i alla fall, planterade jag några klematis förra året. Före jag hört föreläsningen om hur man ska plantera klematis. Hm... Hela våren har jag gått omkring och kikat kring äppelträden och i min skuggrabatt men intet ett spår! Rötterna är inte planterade enligt evangeliet av Lukas direkt så jag hade inte några stora förhoppningar om att de överlevt. Döm om min förvåning när den dubbla blå klematisen stack upp två skott ur jorden! Allt annat var stendött men det sköt från jorden. Jippie! En trädgårdsbekant på besök sa att det var rent fysiskt omöjligt med den öppna rotklumpen i solsken att den överlevt men hon gratulerade mig till livet. *nöjd*




I skuggrabatten har jag planterat denna skönhet, Romantika. Den överlevde förra året och i år kommer det nya sidoskott, jag bara njuter. Den är ännu vackrare i verkligheten. Rötterna här sitter i skuggan men själva bladverket i solen, helt optimalt även om djupet i rabatten kanske lämnar en del övrigt att önska.


Så här ser den ut när den växt och blivit stor.


Under det ena äppelträdet planterade jag denna klematis, Multi blue. Den kommer också nu. Sitter och tittar på den estländska klematissidan, om ni missat den klicka på texten så kommer ni dit. Det är superkvalité och dom skickar ett par centimeters stammar men långa rötter, invirade i papper och plast, skickade i ett kuvert. Funkar superbt och som sagt var, superkvalité, jag är mycket nöjd! Bilderna har jag lånat från deras hemsida. I morgon blir det kantklippning, kärra mera grus och fara till skogen och plocka pinnar, sten och annan bråte som ligger och skräpar där. Ha det på bade' din store chokolad'e som vår norske vän Björnar brukade säga. *ler stort*

fredag 30 maj 2008

Godmorgon!





Välkomna till en ny härlig dag, i friskhetens och härlighetens tecken! Lite hurtiga bilder från en svunnen tid, svikthoppens och Arne Tammers tid. Vita linnen och långkalsonger medans man skuttar runt och gör små härliga hopp med liten rumpa, svingar sig i trapetsen och är allmänt just hurtig!

Jag känner mig som en svartvit gymnastikfilm idag. Hurtig, glad och lite klämkäck och fiolmusik i bakgrunden. Japp, idag är en bra dag för ytterligare äventyr i trädgård och koja! Ha det gott!

måndag 26 maj 2008

Klara-Bella är tillbaka!

Jag fick den vackraste present jag kunnat önska mig i helgen. Min ömma moder hade letat efter en svart trasdocka och hittat den hos en kompis. Då hade hon frågat om hon skulle få låna den och sy en likadan, men det fick hon inte, hon fick själva dockan istället! Nu har jag fått tillbaka Klara-Bella. Mitt liv och min barndom är lite mera komplett nu än innan helgen.

Ett "syskonbarn", lilla E var här tidigare ikväll och fick sig några pelargoner och några fröpåsar, för hon hade ett litet växthus som skulle stå i fönstret. Roligt att se sån iver hos en liten människa. Sju år och redan fasterlik. ;)

fredag 23 maj 2008

Jag går sönder...

Orken räcker bara till en stund, jag önskar vi kunde ha Plorp hemma mer men jag vet ärligt talat inte hur vi skulle orka med, det är nog att få vardagen att gå ihop som det är just nu. Ytterligare påfrestning tror jag inte vi orkar med.
Oron för de sjuka barnen äter på mig stundtals. Det har varit MS-känningar nu ett tag, av och till. Reaktioner kommer när det är för mycket, för trött, slutkörd i kroppen, stress osv. Hur himla lätt ska det vara att leva då? Jag fattar om det blir kortslutning i systemet.
Läser Reflex om MS, läser andra tidningar om MS, och då fattar man vilken nitlott vi dragit i MS-lotteriet. De flesta klarar sig med den "lättare" medicineringen med Interferon-beta, medans vi får ta till det tunga artilleriet med en gång trots att sjukdomen är i en begynnande fas, det känns inte så bra alltid.
Sen kommer Plorp på det.
Hans frustration över sitt liv just nu. Han vill inte vara på korttidsboendet, han vill vara hemma. Men Plorp hemma innebär 100% hemma, inte fara någonstans, att klä en trilskande nioåring som är starkare än vanliga nioåringar, att hela tiden vara på spänn för man måste tolka alla signaler samt att vara uppe tidigare än tuppen på morgonen. En anspänning man inte orkar med i längden, korttids behövs och samtidigt har man dåligt samvete för att lämna bort sitt barn. Jag är en skitförälder!

Just nu gnäller jag bara, men jag vet att det finns lösningar. Nu ska jag packa inför festen, vattna mina blommor (hundra stycken pelargoner, here I come!) och stöka i köket. Sen är det iväg som gäller. Kanske tar vi hem Plorp tidigare, när vi kommer hem på söndagen? Jag tror det.

Tack alla ni gulliga som kommenterar och peppar! Vissa av er kommenterar inte här utan mailar till mig, oavsett så ska ni veta att ni är söta, rara och gulliga! Stor kram på er! Mamma, när du läser det här på måndag så tackar jag i förskott för god mat, trevligt sällskap och härlig utevistelse. Se, nu förekom jag dej. *kramar om* Puss på er!

torsdag 22 maj 2008

Varför biter Plorp?

Just nu, de senaste dagarna, har Plorp varit på ett väldans ilsket humör. Visade bilder på "Klä på sig" och sedan "Skola" och att han sen skulle komma hem efter det men det dög inte. Han slet bort alla korten utom att vara hemma, det pekade han på med mina fingrar.
Han var orolig när han skulle sova igår och det tog tid innan han somnade och direkt vi rörde oss i rummet satte han sig upp i sängen. Inte bra!
Ikväll har han varit bitig, riktigt arg och slagit sig på benen i frustration (han är dessvärre grymt charmig när han ser blängande på en och sedan slår sig uppgivet på låren) flera gånger, stönat och tydligt visat missnöje. Vad det är vet vi inte.
Vad vi vet är att han vill vara hemma och vi ska prata med kommunen nu om att prova ha honom hemma lite mer (hoppas vi orkar och att alla håller sig friska) och se ifall det hjälper.
Mest troligt har han ont. Han har fyra framtandsanlag som trängs om att få komma ned på samma plats. Ikväll fick vi med lite lock och pock samt en del milt "våld", få se in i hans mun och det är en hörntand på väg ovanpå en mjölkhörntand, förutom dom fyra som är på väg längst fram.
Sen är en kindtand på väg mellan två mjölktänder i vänster nederkäke och en hörntand i höger nederkäke samt en kindtand på höger överkäke. Han har nog rätt ont killen. Det är svårt att veta med en människa som inte kan prata eller kommunicera, allt beror på om vi kan tolka signalerna rätt.
Plorp har en otroligt hög smärttröskel, så när han signalerar smärta, då gör det ont. Han signalerar inte smärta som vi gör genom att gny och ojja sig utan genom ilska och utagerande eller att bli helt tyst och introvert. Det är inte enkelt att läsa av honom då.
Nu provar vi smärtstillande ett par dagar för att se om han blir bättre. Det är bara en dryg vecka kvar till tandoperationen hans, dit längtar vi, då får han nya rör i öronen och dom tar en massa blodprover samtidigt.

Vi hade önskat en ögonundersökning men det var för kort varsel, det får bli nästa sövning. *pustar ut*
Måste skriva ny vårdbidragsansökan också, ordna med journalanteckningarna jag fick idag (begärde dom för att kunna läsa tillbaka vad som hänt med Plorp under åren, man har lite dåligt minne ibland av de första åren som försvann som i en gröt) sen är det dags för FEST!! 100 år! Yippeh!

onsdag 21 maj 2008

Vad ger man en som har allt?

Dessa lite skumma figurer snubblade jag över på en inredningssajt jag var inne på. (Ja, idag får ni verkligen vara med mig på högt och lågt) Alltså, man har gjort mjukisdjur av olika mikrober, det fanns svartmögel (!), lunginflammation mfl. Allt i fluffig teddypäls. Den här charmiga lilla saken är fotsvamp,


den här ger man sitt otrevliga ex som snodde mixern när man separerade eller som i mitt fall tog den digitala utetermometern bara för "att det skulle bli rättvist".

För den som har allt kan man med fördel ge Ebola, jag menar, hur många överlever Ebola nu för tiden? Inte många, och inte så många har fått den av ren godhet heller. Hmm.. Det fanns skummare saker men jag har valt att inte visa dom. :-) Stället? Inreda.com. Fanns mycket kul att vila ögonen på där..förutom Ebolan och gonorrén då. ;-)

Dementi nr 2:



Det här är min make! Förvillande lik Martin Stenmarck men låt er inte luras, det är bara en illusion. *ser nöjd och belåten ut* Det andra var som ni förstår Johnny Depp, det här däremot är verkligen min make. *nickar instämmande*

Gårdagens flopp var med all tydlighet

ESC. Nånting så värdelöst kan väl sällan ha skapats samtidigt i världshistorien? Eller? Kreisiradiio jamen halloj! Eller en massa fjantord från Belgien där den enda förlåtande saken var hennes vippande kjol som fick mig att tänka på barnprogram från femtiotalet. Nej ve och fasa, död och förintelse, detta var väl ändå något som vi borde ha sluppit se. Ville man se nåt annat fanns en gräslig sak på sexan som hette White Chicks, ja, kära nån igen, den skulle också ha varit nedgrävd i en rabatt lång ifrån oss. Då zappade man vidare och hamnade i helvetet, där man såg den försvunna Madeleine Canns vackra, oskuldsfulla anlete plira upp mot en och då zappade då vi vidare igen för det orkade jag rent inte ta en kväll som igår.
Vad fanns kvar att se?
Inte mycket.
Vi sov istället.

Tips till trädgården:

Det finns ett ställe på nätet som heter Rara Växter och som säljer fröer av de mest olika slag. Där har jag hittat både det ena och andra med en grobarhet som varit i princip hundraprocentig, samt snabb leverans i välmärkta påsar, jag har aldrig varit missnöjd med någonting därifrån. Här är några saker ifrån Rara Växter:


Månviol, Lunaria biennis var albiflora, den blir kring 1 meter hög och blommar året efter sådd.




Den här ringblomman, Calendula officinalis ' Touch of red buff', köpte jag förra året som en del i Linnes blomsterur. Väldigt fin och har man tur fröar ringblommor av sig och kommer åter nästa sommar.


För flera år sedan köpte jag denna riddarsporre, Consolida ajacis 'Earl Grey' och den har frösått sig själv trots att den är ettårig häruppe. Den är väldigt läcker och dekorativ för blommorna är dovt lila, nästan grå i sin ton.


Det här var en läcker nyhet, Skorpionärt Scorpiurus muricatus 'Prickly Caterpillar'. Ser ju helt overklig ut. Växer lågt och blir inte mer än fem centimeter och sedan är detta bönorna man kan ha i salladen. Häftig va? Nästan lite otäck..

tisdag 20 maj 2008

Dementerar att han i trädgården nedanför är min make


Det är är min make, han är ju himla lik Johnny Depp, det kan man ju inte tro när man ser honom live, men så här ser han i alla fall ut på bild, den där spetiga karln som hackar med ett spett i marken iförd tre snören kring pungen, är verkligen inte min man. Nej, det här är min karl!! *nickar väldigt, väldigt nöjd*

måndag 19 maj 2008

Nog för att jag gillar hjälp i trädgården men det här är nog för mycket även för mig!

En gång, i tidernas begynnelse, när jag var ung på en sajt nära dej som hette Föräldranätet alias numer Aff, Allt för Föräldrar, kom länken till en suspekt sajt upp. En karl som älskar att klä sig i stringkalsonger och visa upp sig, japp och jajamensan, var det där och han blev en legend på stället. Än i dag talas det om String-Emil därinne, mest och oftast i avskräckande syfte. Nu har jag gett er kvinnor nåt att tänka på va? Ni blev helt plötsligt väldigt tacksamma för era mäns urtvättade kalsonger med resåren på trekvart, deras snarkanden och andra tillkortakommanden? Ni män, tacka mig, ni vet väl var ni skickar era tackkort va? *blinkar* Det finns alltid nåt som är värre... (Tyvärr..)

Jag avskyr grillkorv!

Tunna, sladdriga saker som inte riktigt smakar nåt annat än tvålvatten. Nej, fy för grillkorv!

Dagens tre bästa hitintills:
* Kokoscookies
* Solen syntes ungefär tre minuter idag
* Mina rabatter är blöta

Dagens tre sämsta:
* Makens humör
* Mitt humör
* En skakad Coca-Cola över smutsdisken på bänken. Har man inte jobb skaffar man sig, läs barn!

Dagens suck:
* Vaffan ska man vara kvinna och ha hormoner för?

Dagens tröttaste:
* Maken

Dagens besvikelse:
* Bankkontot, har inte fått dom pengar jag skulle ha fått....

I övrigt tänker jag svälja huvudet och byta kropp, det är en sån dag idag. :-)

söndag 18 maj 2008

En lista:

Jag har insett att min senaste kyss… var för länge sedan

Jag lyssnar på… lillsonen som alltid pratar och aldrig är tyst

Jag pratar… med barnen och pelargonerna, ja, maken också.

Jag tycker om… pelargoner.

Min bästa vän är/var… två stycken systrar som funnits i mitt liv i över trettio år! Bless me eller? ;-)

Min första riktiga kyss… blöt och slemmig och inte alls varken efterlängtad eller skön.

Jag avskyr när folk frågar… "Men det är väl bara att göra det då?"

Kärleken är… liv.

Jag gillar att… känna livet i mig.

Jag kommer aldrig att… låta mina barn gå genom livet utan att veta hur mycket jag älskar dom.

Jag är hemligt förälskad i… Eric Gadd och Martin Stenmarck och bröderna Rongedal, särskilt han till höger.

Sist jag grät var… förra veckan.

Min mobiltelefon är… rosa och teknisk, det är inte jag.

När jag vaknar på morgonen… är jag fruktansvärt pinknödig, och springer till toan för att hinna pinka innan det svämmar över.

Innan jag går och lägger mig… pussar jag på lillebrors huvud.

Just nu tänker jag på… hur jag ska hinna städa hela huset och vad jag ska fixa till mamsens sextioårsdag och eftersom hon läser härinne kan jag tyvärr inte ta emot tips från allmänheten. *blinkar*

Bebisar är… ljuvligt jobbiga och luktar som att man ska svimma från tårna till huvudet på en gång.

Idag har jag… ätit tårta, städat lite och sovit lite.

Ikväll ska jag… byta i sängarna och dammsuga sovrummet.

Imorgon kommer jag… att jobba utomhus om det är bra väder

Jag vill verkligen… träffa mina vänner snart!



Ta och kopiera, kommentera så får jag läsa vad ni skriver för något!

lördag 17 maj 2008

Ullets önskelista del 2

Dessa underbara tanter från Runda Rumpor! Jag är bara helt betagen i dom!






Min sista önskning för idag, det är Juglands Manchurica, Manchurisk valnöt, nordens palm. Växer visst otroligt snabbt, blir ymnig och är härdig häruppe. Snacka om härligt träd! Det har stått på önskelistan i många år. Bäst att se till att man inte skiljer sig om man får ett sånt, för hur skulle jag kunna flytta ifrån en sådan skönhet? ;-)

Ullets önskelista del 1

Då flera släktingar och vänner läser bloggen och undrar vad jag önskar mig i födelsedagspresent, tänkte jag illustrera mina önskemål här i bloggen. Bra va?



Cardiocrinum giganteum, behöver jag säga mer? Vackrare finns inte men den är jättesvår att övervintra i Sverige överhuvudtaget, så skippa den men jag vill hemskt gärna ha en sån. Men då måste den överleva, är det någon som vågar ge mig en sån försäkran?


Örhängen i form av spadar!

Örhängen i form av vattenkannor, finns på Classicum, under webbshop och övrigt. Jättebra tips för den som vill ge nåt lite extra kul!



Har ju inga statyer i min trädgård och jag är ju egentligen inte ens för sånt, men den här tycker jag om. Fråga mig inte varför, kanske strunta i den också för jag kommer nog inte älska den resten av livet i o f s. *stryker över med stora tuschpennan*


Runda Rumpor finns dessa härliga tanter gjorda i betong, menade för utomhusbruk. Hur härlig är inte dom här?

torsdag 15 maj 2008

Jag ska klippa mig!

Jag ska klippa mig. Mamsen och jag fyller 100 år och det vore ju trevligt om dom inte trodde det var min hundraårsdag dom som kommer dit. Har inte haft ork eller lust att färga om håret igen, det är mörkt mahognyrött nu, utan det är en charmig grå rand i utväxten, eller vitt om vi nu ska vara ärliga, och det ska vi väl vara va? Så nu är frågan, vad är snyggast? Jag gillar mitt röda, det känns jag men jag orkar inte färga håret lika ofta som det växer ut en rand på huvudet. Skillnaden mellan färgen på mitt eget musbruna hår och det kraftigt röda är för stor för att vara just charmig. Så nu står valet mellan guldigt och ljusa slingor eller varmt brun med guldiga slingor. Vad tror ni? Gjorde på skoj lite frisyrbilder på Veckorevyns hemsida och den första bilden ser ut så här:





Jag har så där lockigt hår när jag är blond och längden samt mängden finns men ska man se ut som en fjortis igen när man fyller fyrtio? Hm, är jag för tantinriktad nu tycker ni? Ett annat problem med att ha blont hår, stora ögon och stora bröst är att brösten kommer mer i fokus när man är blond än när man är rödhårig, det är min erfarenhet som långtidsblondin. Är mer seriöst intresserad av att bli tagen på allvar än att nån ska stirra på rattarna. :-)


Så här ser jag ut som pageklippt och det fattas bara spetskragen på mig är det Pryd-Ullet i sin prydno. Nej, jag tror inte det va? Eller? Plorp skulle bli så ledsen över att ha en korthårig mamma, han som har en kärleksaffär med mitt hår.


Så här ser jag ut när jag är Cameron Diaz, tyvärr är jag väl inte riktigt lika sexig och snygg dom den donnan men ser ni att jag rent av fick dit bilden så örhängena hänger på rätt plats? Jag är ett geni! *klappar mig själv på ryggen av stolthet* Sååå vad tycks, vilken frisyr ska jag ha och framför allt, vilken färg?

Kanske man ska slå sig på att skriva sexnoveller?

Riktigt saftiga sexnoveller som man kan få massor med pengar för? Ligger det pengar i sexnoveller eller ska man fortsätta leta efter alternativ inkomstkälla tycker ni? ;-) Skomakare bliv vid din läst?
Vad ska man annars slå sig på? Knarkhandel är jag inget duktig på, jag har inte ens försökt och är obrottsligt ärlig och mår illa bara jag ser en polis så rena olagligheter kan jag inte göra nåt med. Hmm, några förslag därute vad en kvinna med kraftig åldersnojja kan tänkas hitta på i sitt framtida liv? Nåt annat än att mögla ihop? ;-)

måndag 12 maj 2008

Veckans agenda!

Idag:
- Individuell planering för Plorp tillsammans med Habilitering, skola och avlastningsboende. Spännande! Det är länge sedan det är gjort och det behövs verkligen.

-Tvätta, diska bort, ringa försäkringskassehandläggaren (hoppas jag hinner det) och fixa mediciner.
Ensam med tre barn i natt o i morgon bitti så vi hoppas på lugn och ro va? ;-)

I morgon:
- Skicka Plorp på skolan kl 7
- Pytten utfodras och skickas till dagis kl 8
- Kl 8.45 åker vi till Umeå för träff med neurologen kl 10 och sedan Tysabri-behandling kl 10.45
Sen hem igen.
- Baka!

Onsdag:
- Städa, baka, gräva ned träd, vila för jag lär vara död, dödare, Ullet på onsdag.
- Terapitid! (har världens gulligaste terapeut som stöttar mig just nu, det är skönt att få hjälp att konkretisera saker o ting i allt som hänt de senaste 9 åren)

Torsdag:
- Fixa till födelsedagskalaset.
- Habiliteringsläkaren 13.15 med Plorp.

Fredag:
- Ännu inget särskilt inplanerat, äta gott.

Lördag:
- Kalas, får främmande som sover över samt en massa folk som ska fika. *trevligt*

Söndag:
- Mors dag, firar mamma och sedan får jag sova ut. *längtar redan*

Sa jag att vi ska bygga altanräcke också den här veckan? ;-)

Kram Gullisar! Nu sticker jag på habb-planering en stund!

söndag 11 maj 2008

Du kvinna på Jysk

den 10 maj som helt ogenerat ställde dig och stirrade på vår funktionshindrade son i hans vagn, vad tycktes du se? Jag hoppas det var den själaglada nioåriga pojken som älskar att se människor och därför, likt småbarn, visar sin glädje genom att vifta med armarna och stampa med fötterna. Du tog dig rätten att göra oss obekväma med ditt stirrande och jag undrar vad du tänkte? Vad är det du inte förstod när du såg honom?
Vissa handikapp är omfattande även om dom inte syns i form av ett förlorat ben, en död blick eller att man är helt förlamad. Det var tur att det var maken som styrde vagnen för jag hade inte tvekat att högljutt fråga dig vad det var du tittade på och jag hade förmodligen inte varit särskilt trevlig på rösten? Jag hade inte tvekat en enda sekund. ( Jag tvekar heller inte att fråga den som stirrar på oss när vi parkerar på handikapparkering vad det är dom stirrar på.) Fråga oss istället. Vi svarar mer än gärna på vad det är ni ser, men att ta sig rätten att stirra ut en människa som inte kan försvara sig själv, ett barn som inte förstår bättre och de runt omkring som lever sitt liv för att göra deras liv så bra och mänskliga som det bara är möjligt, det tycker jag är skamligt!
Gör som barnen nästa gång, fråga!! Se människan, även om hon är annorlunda, beter sig avvikande, är det en människa någon älskar, tar hand om och vårdar mer ömt än sitt eget liv, någon som vi skulle må väldigt dåligt av om denne inte fanns. Så är det för oss som lever med gravt funktionshindrade barn, alla handikapp ens barn har syns inte utanpå men var säker på att vi är fullt medvetna om dom!
Jag är en stolt mamma till världens lyckligaste, gladaste, mest kärleksfulla, änglalika, kramigaste, pussigaste lilla Plorp. En unik pojke med unika förutsättningar, som verkligen vet att leva livet i stunden, lär av honom istället att älska och leva just nu, nåt annat finns faktiskt inte.


Plorpmamman

fredag 9 maj 2008

Jag tycker om kommentarer,

alla varianter faktiskt. Från kvinnor, män, barn, rullstolsburna, dom med Volvo, ja, jag kan sträcka mig så långt som att även dom med skinnväst kan få kommentera här i bloggen. ;-)

Jag är nyfiken på er som läser, skriv en rad o säg något, det behöver inte vara samhällsomstörtande utan bara informativt eller kul, snällt eller bara ett hej räcker. Så var inte blyg, skriv en rad, jag bits inte, i alla fall inte så ofta..

Inköpta träd


Prunus Sargentii, Bergskörsbär. Det kan bli ett högt träd på ca 24 meter men så här högt uppe blir det inte så högt. Men det är dekorativt, eller hur? Jag ska sätta det i ett hörn i trädgården, skyddad av en häck jag ska sätta och av staketet. Jag tror det kommer att bli våldsamt bra. (bild från: http://www.mobot.org)


Silverbuske eller Nordens olivträd, Elaeagnus umbellata. Det växer inte så snabbt här uppe men får silverfärgade blad om det är tillräckligt varmt och bildar små dekorativa frukter på trädet. Om man inte stammar upp det blir det en buske. Läcker tycker jag. Det silvriga inslaget i trädgården gör lite extra mot allt det mörkt gröna överallt.
(Bild från: http://www.emmitsburg.net)



Acer platanoides 'Drummondii', vitbrokbladig lönn. Behöver jag säga mer? ;-)
(bild från: http://www.edirectory.co.uk)



Pärlhagtorn, Crataegus mordensis 'Toba', känns som ett fint inslag i trädgården. Jag gillar det som är fylligt blommigt. Det ska kännas att det är en trädgård och inte ett asfaltslandskap med pyttiga växter man behöver förstoringsglas för att se. Jag vet att många tycker alpiner (växter som kallas alpiner) är vaaansinnigt intressanta men jag är inte sån. Det ska vara mycket, lummigt, grönt och blommigt, då är jag nöjd. Jag har tyvärr inte mer än ett platt landskap och få som vill gräva åt mig, men jag kämpar på. I morgon hämtar vi sten till min rosenrabatt.

Larix decidua 'Pendula', hänglärk. Lärkträd går ju bra häruppe och denna hade ju fin form. Vi beställde träden i oktober tror jag det var eller i november och man kommer ju inte ihåg allt man beställt. Nu har jag massor med vita riddarsporrar, nåt jag trodde att jag hade brist på, men nog ska jag klämma ned dom någonstans. Nej, nu har ni i alla fall fått se träden och buskarna jag köpt, i morgon eller senare i helgen kommer alla perennerna. Håll i er, dom är en hel del! *ler stort*

Orgiedags!


Under Valborgsmässoaftonen fick jag och maken reda på att vi ingår i ett partnerbytarsällskap här i "byn". Spännande må jag säga då jag inte var medveten om hur intressant vårt sexliv är/var och då problemet snarast ligger i att hinna träffas öga mot öga i en ständigt turbulent tillvaro, känns tanken på oss som swingers riktigt lustig.
Vi som knappt har tid att vara för oss själva har tid att hålla på med andra. Lustigt var ordet. Jag kan här dementera alla sådana rykten att dessa överviktiga medelålders flodhästar har ekivoka sexuella utflykter med sina vänner, jag dementerar å det starkaste. (om vi börjar lovar jag att bloggen ska bli den första att föra ut nyheten!)
Nästa orgie vi deltar i (om vi nu varit av intresse att bjuda in till nån orgie eller ens varit intresserade utav en dylik) ska naturligtvis dokumenteras och saluföras till intresserade läsare, jag lovar! ;-)

Dagen idag har däremot varit fylld av uteliv, jag har svettats en massa över att jag var helt superkorkad i höstas och inte rensade bort ogräset i trädgårdslandet. Är huvudet dumt får kroppen lida.
Jag tar det väldigt lugnt för jag orkar inte så mycket. Jag krattar lite, solar mig lite, går en sväng i trädgården. Går in och dricker lite, sitter och vilar en stund och sedan fortsätter jag. Det går inte så fort framåt i mina projekt men jag känner mig nöjd över att jag ens försöker.
Fick en laddning perenner idag från Odla.nu, var ska dom?
Hämtade en massa träd, buskar och perenner i söndags och dom har inte hunnit ned i marken. En granne ska hugga/såga ned en björk och roten ska huggas upp innan jag kan plantera min Prunus Sargentii. *längtar* Nytt inlägg med bilder, ärligt lånade från diverse platser på nätet. ;-)

tisdag 6 maj 2008

Engelsk romantik...

Min önskan för lilla toaletten nere i huset, var en överbelamrad, romantisk, röd-grön toalett med en massa saker att titta på. Resultatet? Ser ut ungefär så här.. (har ni provat ta kort i ett utrymme ungefär 1x1 m och få det att se bra ut? Berätta gärna hur ni gör det bra, för jag klarar det då inte!)
Jag ska ordna till underdelen av toaletten. Nu är där tapet och det är inte särskilt praktiskt ur barnsynpunkt om vi säger så. Sen vill jag ha in lite rött, kanske en mörkt röd boasering el så i underkant?
Hjälp, tavlorna är sneda ser jag ju, kära nån. Jag tycker man ser bättre hur det ser ut hemma om man tar kort, då kommer allt fram när man som jag helst snöar in på detaljer. Ser ni ängeln i spegeln? Henne fick jag av en väninna och hon är såååå söt. *älskar*