onsdag 31 december 2008

Permafrosten rapporterar nya eftertraktelser!

Jag har snöat in på primulor av alla de former. Har japanska vivor, vanliga gullvivor, lundviva, vit primula och någon röd variant och någon till. I år ska jag sätta fler vivor, ska plantera ett stort område mot vägen där vi nu har gräsmatta och en skuggrabatt samt några brudspireor mot gärdsgårdstaketet samt mitt i detta en bollpil. Ska gräva upp delar av gräsmattan, göra en gång och sedan ha primulor, bellis och kanske några andra lågväxande blommor fast med senare blomningstid. Tror det kommer att bli fantastiskt fint faktiskt. Det finns ett tyskt företag som säljer frön, frön av mycket bra kvalité, bra leverans och trevlig katalog med såanvisningar på bl a svenska och med flera olika kvantiteter av fröportionerna. De heter Jelitto och finns här. Ska beställa därifrån i år och dessa primulor är bara några utav sorterna jag ska ha av enbart primulor.

A german company sells seeds of good quality, easy to understand-instructions and has several quantites of seed portions to choose between. I know a lot of people from Sweden, that orders from here (we are a couple of friends that order together) and are very satisfied with the result. The company's name is Jelitto. The seeds are easy to grow and the catalogue has sowing instructions in many languages including swedish. You find the link here.

Primula prolifera (heldoxa, smithiania)

Primula denticulata Blue selection
Primula capitata ssp. mooreana

Primula sikkemensis
Primula elatior hybr. Golden lace (polyantha)

tisdag 30 december 2008

Första trädgårdsinköpet gjort!

Det finns ett ställe i Estland som säljer fantastiska clematis. Länk dit hittar du här. Ca 30 cm rena rötter samt cA 7 cm stam. Levereras med rötterna inlindade i fuktigt papper och plast, smidigt och enkelt. De är eget uppdrivna och förädlade, storblommande clematis och de har även vinrankor med stor härdighet. Känner många som handlat där och är mycket nöjda. Jag har en 'Romantika' sedan tidigare och den är mycket fin! Familjen Kivistik har en hemsida, mycket väl värd att besöka. (The family Kivistik has a nice homepage, worth visiting! A great variety of clematis and grapes. A personal favourite of mine and many other swedes that enjoys gardening. Link here.)

' Vaalge Daam'

'Roko Kolla'

'c.recta'

'Niobe'

'Blonde'

Beställde tolv olika clematis och en vinranka, underbart att ha något att se framemot! Mer vår till folket!

torsdag 18 december 2008

"Hundjafemti-tjonor!"

Fann lillebror sittandes på golvet med min splitternya förpackning med ögonbrynsfärg (jag är ju som sagt var rätt färglös strax ovanför ögonen om vi ska vara diplomatiska) och han drog med glädje ur både färgtub, superoxid och mascaraborste!
Jag lyckades få honom att stoppa tillbaka allt och sluta leka med farliga saker, vilket jag tyckte jag kunde få en liten stjärna för som den goda moder jag då var.

En timme efteråt hör jag honom säga till pappa:
- Häj fåj du hundjafemti-tjonor..
Strax efteråt hörs ett svagt prasslande och rafsande medan pappan tackar så mycket för pengarna.
Pojken kommer då till den ömma modern och river samma sak i tusen bitar och säger:
-Häj fåj du osså hundjafemti-tjonor..
När jag öppnar handen ligger pappersbitarna som ska skydda från mitt ögonbrynsset i atomer i handflatan. Hundjafemti-tjonor, jo just det ja!

onsdag 17 december 2008

Snälla tomten!

Jag har varit en snäll flicka, nästan hela tiden faktiskt och nu önskar jag mig en liten lampa? En liten söt eller rättare sagt vacker lampa från Markslöjd. Kan jag inte få den? Snälla? När du ändå håller på, så vill jag ha denna tomte också, jag kan tänka mig en snögubbe eller en julgran, vilket som, men det skulle vara roligt att ha den här som julpynt i framtiden. Snälla tomten, jag lovar att ställa ut mer gröt och mer julöl till dig om du ger mig den här..

Den här lampan gav jag stora sonens flickvän i julklapp och då hon inte kunde hålla sig från att öppna den, vet jag nu att hon blev jätteglad. Tänk så glad jag skulle bli för en liten lampa då?
Årets första frökatalog är beställd. Nu väntar Impecta på mig! Mer frön till folket och snart är första sådden ett faktum!

måndag 15 december 2008

Tänk om......

jag gift mig med en man som ens kunnat överväga att göra en sådan här sak på vårt bröllop. Då hade jag varit den lyckligaste kvinnan i hela världen. Nåja, lite mer romantiskt tillfredsställd i alla fall.. See it and weep!



Om vi hade gjort något annorlunda på vår bröllopsdag, hade det nog varit den här dansen istället:



Men vem ska klaga, snart har vi varit gifta i tio år, det ni! Jag hade nog hellre dansat med McDreamy i dagsläget än från 80-talet. Kram!

fredag 12 december 2008

Två timmar på stan-migrän.

Inte är man i bästa skick inte när två timmars julklappshandlande, ett luciafirande på morgonen i lugn och ro, orsakar nackvärk, migränliknande huvudvärk, illamående och allmänt fy och blä..Kom hem till en sprudlande glad *not* tonåring som börjar hitta sitt gamla jag igen när han är arg, sur och tonårig. I säng en liten stund och upp och hoppa, stoppa in revbenen i ugnen, gå ut med hunderiet, se Mamma Mia och inväntar nu Plorp m ass. samt make från Konsum där han är och handlar från handlingslistan på sin I-Phone e-mail.

Imorse tänkte jag, piece of cake att handla alla julklappar nu, herregud, det är ju inte till ett menageri direkt. Men nu får jag åka in i veckan också för de sista klapparna. Men det ska väl gå det med. Hoppas på en lugn helg men i morgon är det julbord. Ja, ja, julen tar slut den också någon gång. Kram!!

lördag 6 december 2008

måndag 1 december 2008

Fått på mailen idag och det kunde inte

komma lämpligare, ibland behöver man roliga saker för att lugna ned sig eller för att få tankarna på något annat.

Okeeeeej, det var inte jag! Jag lovar, det var inte jag!

En tanke i min stil, på dom bara, domkraft eller armar, spelar ingen roll bara man får piska litet!

Ordonanist, javisst! Jag är med, hela tiden!

Härligt! Så ska det gå till när man säger ifrån på skarpen!

Som husdjur? Slå ihjäl en giftig, jag tror inte det! Huvva! Jag hade svimmat om den här hade stått på min tvättstugedörr däremot.