onsdag 28 januari 2009

Jag är en skam på hockey!

Jag ska inte låtsas vara en sportnörd, för det är jag verkligen inte. Längdskidåkning är ett traumatiskt minne men något jag älskar att se på teve. Följer Vasaloppet minutiöst och varje snorig människa som går i mål och vinner ett skidlopp gråter jag över (kanske inte något sunt beteende men mitt iaf). Fotboll är i rolighetsordningen som velodromcykling och armbrytning som underhållning, har levt med en fotbollspelare och det är nog. Krig är roligare än fotboll och krig är inte särskilt kul...

Men hockey!
Särskilt laget i mitt hjärta numer, Skellefteå AIK, gör varje stund kring rinken till ett veritabelt kaos i mitt sinne (vansinne?) och där jag normalt inte är aggressiv i vanliga fall, ja, då faller jag igenom när det gäller hockey..
Maken börjar tro att enda sättet att ha med mig på hockey är antingen ett ljudisolerat bås någonstans på arenan, eller sätta tvångströja på mig. Alternativet är annars att inte ta med mig alls...
Igår spelade vi mot Färjestad och gjorde en usel match. Herregud, de har hockeypinnar att slåss med, skridskor att åka på och ändå får de inte in ett mål? Vari är problemet liksom?
Jag har inte mycket till röst kvar (vilket kommer att glädja mina närmaste i alla fall) och jag är helt slut i armarna efter applåder och ivriga gester mot andra lagets mål (ett ställe vi inte besökte alltför ofta måste erkännas) och när jag satt och svor över hur eländigt dåligt det var att tjugoåringar inte orkade åka skridskor i 60 minuter och att domarskrället skulle hålla sig ur vägen och hoppa högre upp över pucken, ja, då skämdes även maken..
Det är tur att mina barn inte håller på med hockey, mycket tur. För dem. Och andra som ser på. *inser mina begränsningar*

tisdag 27 januari 2009

Typ så här ser jag ut numer,

fast med tjock lugg och håret till strax nedanför axlarna.... Vilken frissa skulle passa. Jag har t o m samma tröja idag. *asg*

fredag 23 januari 2009

Hej och hallå..

Eftersom jag senaste dagarna tillbringat mer eller mindre i horisontal läge och då pratar vi inte om för njutnings skull utan för att jag delat det eviga lidandet med hinduerna. Jag är nämligen förkyld.

Varje gång krisen lämnar huset, ja, då klappar jag ihop numer och blir förkyld. Inte lite " det rinner ur näsan, kraxar i halsen-förkyld" utan mer "handen i pannan, ansiktet ihopskrynklat i ett krampaktigt uttryck, svårt sväljande febrigt lidande-förkylning".
Här talar vi inte om att ens kunna stå på benen utan att omgivningen snurrar av feberyra (har väl aldrig haft feber i mitt liv typ! Eller mamma? Har jag det?) och knäna skakar, ögonen går inte hålla uppe och rösten har försvunnit på en två veckors semester och lämnat Rod Stewart som vikarie. Fast man kan i alla fall höra vad han säger...

Storsonen var hemma igår och idag går han glad i hågen till skolan för att ringa hem efter tjugo minuter och strålande lycklig säga:
- Skolan har slutat för idag! Vi är lediga!
Mamma står som ett frågetecken. Vad?
- Alla lärare är magsjuka! Det är bara 2-3 lärare kvar på skolan och rektorn hade aldrig varit med om nåt liknande på de 42 år han jobbat!
Bara gratulera dom och hoppas att manfallet inte beror på att någon bjudit på personalfika med tveksam kvalité. Känns lite absurt och jag har aldrig varit med om dess make eller like. Men så är jag ju bara en liten mamma också.

lördag 17 januari 2009

Då vill jag i min tur lämna över awarden till några andra på nätet.

Helelens blogg, Tusen stjärnor glimmar..

Mamma på väg, Tovan

Paxelles blogg, häxa på vift

Julias Chocolatefrog (kika in där och bara se chokladgrodan hon har, den är underbar och ser god ut!)

Orchids blogg (Dammråttans mammas blogg)


Ni får denna award av mig och ska i er tur dela med er till fem andra. Jag skulle ha motiverat men har bara lånat datorn av sonen och den ska strax dö av batteribrist, så jag avstår motivering just nu. Sköt om er idag och kram alla söta bloggisar med fina bloggar!
Kram Ullet

Fått en award!


Sånt här är ju så roligt, det hjälps inte. Man blir glad av att få små tecken på uppskattning helt enkelt. Denna fick jag av Hallongränd 4 som har en make som heter Mr Darcy (bara en sån sak kan få en att hänga med tungan utanför munnen.. vi som sett den _riktige_ Mr Darcy i form av Colin Firth, vi vet vad Mr Darcy står för.. *dreglar lätt*)

torsdag 15 januari 2009

Okej, nu ska jag fira bröllopsdag!

Tennbröllop är när man varit gift i tio år, vilket vi i morgon har varit. Yippeh.. eller nåt sånt. Återkommer med de minst snuskiga sakerna och med en hel del annat, jag har nämligen planerat saker. Mucho planering ser ni, gör Ullet lycklig.

Hittade en blogg via Trädgårdblogg.se

och fann denna. En kvinna som verkar ha obegränsat med fantasi, ork och uthållighet. Hon virkar, sår frön, pysslar, målar och visar bilder från sina resor både från Sverige och annorstädes. Rekommenderas! Jag kunde inte sluta kolla tidigare inlägg och inspireras inför sommaren. Jag ska börja arbeta i betong! *försöker övertyga maken om att min värkiga EDS kropp verkligen är till för betong* ;)

http://karinas.tradgardsblogg.se

tisdag 13 januari 2009

Gått igenom fröpåsarna och jag har

ett gigantiskt överskott av diverse fröer! Är någon intresserad utav:

Edelweiss
Akleja
Alunrot
Kinesisk smörboll
Spenat
Mangold
Hängpetunia
Vanlig petunia
Tagetes Harlekin och Marigold
Morot 
Tovsippa
Olika grässorter
Solros
Riddarsporre
Romersk riddarsporre

samt en del ettåringar. Om du är intresserad utav några, maila mig på ulrika(snabela)tervento.se och skicka med din adress. Sedan, om du skickar ett frankerat kuvert till mig så får du fröerna gratis!

Ska fixa en mysig kväll..

Egentligen firar vi tennbröllop på fredag men då har vi Plorp hemma och friheten att "mysa till det" är tämligen begränsat utan tänkte då ordna det på torsdag istället. Jag ska beställa bord på en fin restaurang, ordna med barnvakt och biobiljetter (i Norrland är bio det mest romantiska man kan göra med kort varsel om man inte ska se på raggarna som kör runt korvmojjen *späder på alla fördomar som finns om norrlänningar :)) och sedan se om inte Babbe kan få sova hos farmor den natten. ;) Låter som upplagt för en trevlig bröllopsdag tycker jag.

Sedan blir det mysfrukost dagen därpå, alltså på fredagen och sen får firandet vara eller nog blir det fin middag också, men det får maken fixa tycker jag. Nej, dags att fixa och trixa lite. Storebror var risig igår, bättre idag så vi får hoppas det braiga håller i sig. Han ska göra lumbalpunktion på fredag förmiddag (yippeh! Ryggmärgsprov heter det på "svenska") och se om viruset försvunnit ur likvorvätskan. Annars börjar man med Mabthera nästa vecka. Nu är det i alla fall officiellt att han har MS och det tror jag är bra att det kommer fram, trots allt.

Ha en härlig dag!

söndag 11 januari 2009

Nästa vecka har jag varit gift i tio år!


Så här såg vi ut då och inte ser vi då ut så nu och han till höger, längst ned, ja han har verkligen ändrat stil vill jag lova. Känns lite overkligt, tio år! Jag som trodde att jag inte skulle gifta mig alls har nu haft samma man i över tretton år, vi är inne på det fjortonde nu efter nyår, och det verkar bli fler. Underligt och fascinerande och fantastiskt på samma gång..

lördag 10 januari 2009

Något försenat men ändock...

Årsbokslut i det Ulletska livet för år 2008.

Vad gjorde du 2008 som du aldrig gjort förut?
Insåg att jag inte var så mogen som jag trodde

-Håller du dina nyårslöften och ska du ge ett för 2009?
Nej, inte alltid och jag har avgett ett för 2009, jag ska vara snäll med mig själv. Hoppas kunna hålla det.

-Fick någon i din närhet barn?
Ja, det har hänt en ggr. Jag hade ju gärna joinat den klubben om jag varit frisk, mindre gammal och haft friska barn. Äh, jag hade befolkat världen helt klart!

-Dog någon i din närhet?
Måste tänka efter, nej, inte nån i närheten men i periferin.

-Vilka länder besökte du?
Norge.. *S*

-Vad skulle du vilja ha 2009 som du saknade 2008?
Lugn och ro
Skovfritt, sjukdomsfritt och med massor av tid för kontemplation, eftertanke och starta ett nyt liv.

-Vilket datum från 2008 kommer du att minnas, och varför?
25/9 firade vi ettårs-jubileum efter MS-diagnosen. Kommer aldrig att glömma det datumet så länge jag lever, inte enbart för sjukdomens skull, utan för att jag då lärde mig att ingenting i livet gör dig vaccinerad mot ytterligare sorger..

-Vilket var ditt största misslyckande?
Att jag inte lyckas ta bättre hand om mig själv, sätta mig själv i främre rummet, inte nödvändigtvis alltid, utan oftare.

-Vems beteende förtjänade att firas?
Många. Det finns så fina människor därute som gör bra saker hela tiden men som inte syns på rubriker i tidningar eller så men trots att uppmärksamheten uteblir gör de sitt bästa ändå. Storsonens sätt att hantera sin sjukdom på, den gör mig stolt och ödmjuk, jag tycker han är så modig och stark, vet inte om jag vore hälften så stark i hans sits faktiskt..

-Vems beteende gjorde dig ledsen eller arg?
Nära människor som tar mig för given.. Jag är inte given och jag är värd lika mycket respekt som någon annan..

-Vart tog det mesta av dina pengar vägen?
Men svara på det du som kan, jag kan det inte!

-Vad gjorde dig jätte-, jätte-, jätteexalterad?
Min fyrtioårsfest, där mina närmaste kom och jag hade roligare än någonsin. Alla blommor som spirade upp när snön åkte ifjol, de var en påminnelse om att livet ändå fortsätter oavsett..

-Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2008?
Mamma Mia

-Bästa filmer 2008?
Måste bli Mamma Mia, för den är en må-bra-film och må bra vill man göra. Inget epokgörande epos men skön. Mer behövde inte jag detta år för att må bra.

-Vad önskar du att du hade gjort mer av?
Satt fler gränser och inte låtit mig utnyttjas

-Vad önskar du att du hade gjort mindre av?
Oroat mig i onödan för sådant jag ändå inte kan påverka.

-Favorit-TV-program?
Mord och ond bråd död i olika former, elände som går att stänga av..CSI, Poirot, Morden i Midsomer och andra eländiga mordhistorier på dryga timmen.


-Vilken var den bästa boken du läste?
Before I die. Grät gjorde jag i massor och funderade på detta med att släppa människor, låta dem gå vidare. Inte enkelt men tänkvärt.

-Vad gjorde du på din födelsedag?
Tårta med släkten och fest med en massa andra. Kul, dessutom i 80-tals stil. (eller ostil om man vill säga det.*S*)

-Hur skulle du beskriva din stil 2008?
Slapphet och färgmissar samt urtvättat och galen

-Hur höll du dig ifrån att bli galen?
Hur vet du att jag höll mig ifrån det? ;)

-Vem saknar du?
Morfar, mina bästa vänner, nya vänner jag ännu inte träffat och jag saknar mig. Den där kreativa, orkesrika Ullet som fanns för flera många år sedan..

-Vem var den bästa nya personen du träffade?
Tovan, en ny vän som visade sig vara en verklig vän i nöd och lust. Finns många andra också som jag tycker mkt om, men hon är "ny" och visat sig vara en av "Mina människor".

-Berätta om en värdefull läxa du lärde dig under 2008?
Att jag förväntar mig en hel del av mina medmänniskor, saker de inte är beredda på att ge mig och därför måste jag tillåta mig själv att släppa dem fria. Sluta ha förväntningar och kanske skydda mig själv i första hand än att undra över deras agerande.

-Lärde du dig något nytt under 2008?
Massor.. En var om eländesvaccination, den andra om att jag måste ta hand om mig själv, ingen annan gör det åt mig och även om jag sätter andra framför mig själva (tänkte inte på barnen särskilt för de går ju alltid före allt annat) sätter inte de mig framför sig själva. Dags att frigöra sig lite och vara lite mer egoistisk och inte tro att en konstig relation alltid har med mig att göra, vilket jag har en benägenhet att tro ibland. Jag är mindre naiv numer.. Dyrköpt läxa ja, men den var värdefull och lärorik!

fredag 9 januari 2009

För sakens skull, pelargoner!

Tyvärr kommer jag inte ihåg alla namnen men ni får se dem ändå

En röd pelargon, kan vara The Kardinal men jag tycker den ser mesigt röd ut för att vara den, kan också vara Anna-Britta. 

Värsta sötnosen, en enkel stjärnpelargon, jag gillar stjärnor nämligen!

Här har vi en dvärgpelargon som heter Emma. Mycket söt och överlever alltid, nu ska hon väl till att dö bara för att jag sa så där. 

Nettlestead, en dvärgpelargon, ljuvlig, romantisk, fluffig, ja, den har allt en pelargon ska ha. Lätt att överleva också.
Lizzie Salmon Ayer, en stjärnpelargon jag fick när jag fyllde 40 . Jättetrevlig och som sagt var, stjärnor är trevligast tycker jag. Börjar snart vara dags att ta fram pelarpipporna, då ska jag försöka fota och visa hur jag gör för att dra igång dem på vårvintern. Vad tror ni, blir det bra?

Nu ska vi längta framåt i tiden!

Snart börjar det töa, allt det gröna kommer upp och jag kommer att vara helt nipprig ett tag men det får vi köpa. Här kommer ytterligare några bilder från min trädgård i somras. Jag är ingen mästerfotograf men har i alla fall lyckats få några bilder att bli föreställande. Här nedan är jätterams, en skuggväxt som inte är så lätt att få tag i. Sätta frön är i det närmaste omöjligt och man ser den sällan i handelsträdgårdarna för försäljning. Har man tur kan en snäll trädgårdsmänniska dela med sig av sin och man blir en smula rikare och lyckligare. På våren skjuter den upp med små bulliga pilar ur marken och dess nickande, stora blad är väldigt dekorativa för att inte tala om de små nästan hjärtliknande blommor som hänger gömda under bladen. Rekommenderas!


Den här bilden är på en av mina klätterrosor, Polstjärnan. En vit, mycket, mycket härdig ros som står planterad i en rabatt nära min husvägg i söderläge. Bättre klimat kan det inte bli för en ros. Den outslagna perennen som tränger sig på är en Mariaklocka eller Cup and saucer. 


Allas vår liljekonvalj, kan det bli bättre? Se dropparna på blommorna om du klickar på bilden. dom luktar ljuvligt dessutom. 

Flyttade om en vitpytta för ett tag sedan, vad jag inte visste var att en blå iris hade nästlat sig in där. Den sken ikapp med solen ett tag i somras. Egentligen är jag ingen blå person men den här kändes ändå som om den skulle få vara kvar ett tag till. 

Framtida drömmar? Massor med vårlökar, primulor och riddarsporrar, pioner och rosor. Årets inköp alltså!

Gör som en vän till mig, frågar er:

Vad vill ni läsa om? Varför läser ni denna blogg? Jag vet att flera läser men inte kommenterar och vill gärna se vilka fler än stammisarna som läser bloggen, vill lära känna er med!

Jag funderade på årets Tema nämligen. Ska jag ha ett sådant? Det skulle ju naturligtvis bli ett jag själv väljer *muhahaha* och det blir förmodligen trädgård (surpriiiiiiise!) och frösådder. Har en hemlig dröm om att göra en lite tokig sak enkom för er men det kräver lite teknik, makens och sonens gemensamma insatser och lite intresse från er sida. Nyfikna? Det borde ni vara.

Annars, vad tycker ni? Hiss, diss, ris, ros, puss och kram eller skjut en gam? Jag tar emot alla åsikter med öppna händer!

Till mitt Bättre Jag!

Det var ju ytterst vänligt av Er att känna detta ansvar för min uppsyn och stil men tack, jag behöver ingen ledning och guide till förfall och dylikt, jag kan gå själv!
Jag må vara tant, begynnande rynkig men jag är snäll, glad och varm och det får duga kära Du. Om inte rosa duger kan jag berätta att jag ska ha rosa på ren trots, bära omaka strumpor och ha strumpbyxor på trekvarten! Träskor och kjol, v-ringat och stora bröst, jag ska ha rött hår och hatt, söta örhängen och klänning bara på ren trots!
För att jag VILL!

Jag ska köpa trädgårdsbyxor med rosor på, röda stövlar som ska lysa härifrån och till Ystad (och det är långt ska jag be att få tala om!) borsta tänderna med whitening tandkräm tills de lyser som fyrbåkar och äta violgodisar tills det kommer ut ur öronen på mig.

Jag tackar för din uppmärksamhet kära Du men tänker fortfarande inte lyssna på dig utan göra som jag själv vill.

Med vänlig men bestämd hälsning,
Ullet med alla sina jag...

torsdag 8 januari 2009

Kära tant Ullet!

Jag vill prata lite allvar med dig.
Idag har jag sett kort av dig och jag har lite bister info till dig.

Först och främst, du är inte 19 längre. Jag är ledsen att vara den första att berätta det här för dig, men någon måste ta sitt ansvar och göra någonting åt detta. Må det då vara jag, det bryr jag mig inte om, men jag gör det av ren välvilja.
Lyssna noga, jag bokstaverar det här åt dig:
D u ä r e n t a n t.
G r i s s k ä r t ä r i n t e s n y g g t p å ä l d r e k v i n n o r m e d r ö d l ä t t hy!
D u h a r r y n k o r!
D u ä r i n t e n i t t o n!

Repetera!
Bra! Sjönk det där in nu då? Har du förstått! Du är tant, du ser ut som en tant, du har åldrats och kvinnan du ser varje morgon är verkligen du! Du just nu passar inte i de kläder du klär dig i, hört talas om marinblått, svart, grått och beige? Samt en och annan röd nyans. I den ingår inte grisskärt, jag vet, jag har kollat.
Om detta nu stör dig, var snäll då att ta mer medicin, lägg in dig på hälsohem eller på annat sätt ge dig själv stöttning, för tant är Tant!
Dessutom behöver tant glasögon, tant ser sämre än någonsin har jag märkt!

När tant ändå håller på med Operation Sanning och Realitet kan du också ta in ordet: besinna dig och håll dig på mattan som en God Tant! Onda tanter utan självinsikt, du vet själv hur det går.. det går inte bra!

Jag vill dig väl!
Med hälsning ditt bättre Jag!

Mer bilder från dagens kameratömning..


Pelarpipp! Rosa della Serra heter den här, en stjärnpelargon. Vacker, ovanlig men vansinnigt läcker. Har ingen aning om den finns kvar, för jag har dålig koll just nu över vilka som lever och vilka som döden dött..

Den här fick jag av Syster Yster, det stämmer så himlarns bra. Den är skön iaf när det känns som om man skulle kunna skjuta skallen av a) sig själv b) maken c) valfri människa runt omkring sig.

Här blandar vi högt och lågt. Min skuggrabatt på norrsidan av förrådet. Här trängs jätterams med alunrot, liljekonvaljer, en mörk klematis (se Romantika i ett tidigare inlägg) vita primulor, ett Carexgräs, skuggbräken, astilbe, Hostor och en sjuhelsikes massa ogräs!

En av mina favoriter i granen, inköpt förra året Åhlens. Mums för ögat!

Mammas gjutjärnsgris som jag fick i fyrtioårspresent. I jul har den stått inne och varit julgris i hallen. Skittung men gräsligt härlig. Se bara vilken stil han (?) har..

Titta på samförståndet,

det skiljer tolv år men se på hur väl de kommer överens.. Jag bara älskar denna bilden helt enkelt...

Har fått tummen ur och här har ni lite bilder

från blogginnehavaren. Detta spektakel nedanför är blogginnehavarinnan i somras, när hon gjort till håret och fått ögonbrynen färgade på frisörsalong. Just nu är valda delar av samma kvinnas ögonbryn något mindre bevuxet om vi säger så. Detta lurviga stycke hund är min lille Ludde-Pudde-Lumpe-Pumpe-stump! Mattes kelgris! Ja, han ser ut genom det där håret, han har jättelånga ögonfransar därunder som lyfter upp håret/luggen.Det här är Babbin/Pytten tillsammans med Ludde. I bakgrunden ser man resterna av julen dvs allt skrot som blir kvar när man öppnat paketen.
Det sista är Storebror och Pytten på Sundborn i somras. Jag ska lägga in ett annat superfint kort på två bröder som verkligen bryr sig om varandra.

Varför nöja sig med att julen är slut?


När man kan fortsätta ge bort saker? Jag ger bort nästa blogaward, som jag fått att Ninnibeth, till:

Häxan på vift- kul kvinna med huvudet på skaft i en annan del av världen.

Faxbrinks blogg- dit jag hamnade av en slump, himla mysig och personlig blogg, me like! Dessutom är hennes lilltjej det sötaste jag sett!

Lussan- för att hon är sjukt kul och snygg dessutom. Egentligen borde man hata henne.. *funderar och inser att det kan jag inte göra* :)

-Me- - För att hon är hon och hon skriver bra, är trevlig, duktig, smart och en inspirationskälla åt mig även om hon inte tror det.

Fjantan, eller "Man ska ha blogg"- Skitkul, underbar och helt enkelt en otroligt trevlig människa, och smart också!

Denna fick jag av Häxan på vift

(Varför hon kallar sig häxa kan man fråga sig om? )
Jag tar tacksamt emot den och vill i min tur ge bort den till några vänner på nätet nämligen:

Mamman på väg- En människa som kommit att betyda mer och mer för mig personligen, som en IRL-vän och som stöttar mig i alla väder. Hoppas kunna återgälda allt någon gång.

Grindelunda- För att hon är en härlig människa helt enkelt!

Hallongränd 4- för intressant blogg, härliga kommentarer och skön humor och livsinställning

Ninnibeth- för att hon är en härlig person med glimten i ögat och en skön inställning till det mesta.

MaatKare- en sjuk hjärna i en snygg förpackning, en rolig själ i en snäll kropp, vad mer kan man begära?

Tack alla bloggosfärvänner!

Ytterligare ett tips från coachen!

Om du hittar ett hårstrå i dina ögonbryn som står ut, ta då en _pincett_ och ta bort det! Ta inte ett käckt grepp om det med dina fingrar och dra ut för risken är då stor att du får en hel buske med dig istället. Det kan innebära vissa onödiga uteseendemässiga nackdelar när du har en stor kal fläck i dina ögonbryn. *påminner om att vi inte ska se konstiga ut i år utan välvårdade och stilmässiga*

Detta då skrivet av en något ögonbrynsdecimerad människa, iförd mjölig t-shirt, armens långkalsonger och svarta tubsockar och grå lammskinnstofflor, precis som modet föreskriver!

onsdag 7 januari 2009

Hittade denna blogg genom

en krånglig bana, bebistomtar och cupkakes, men kolla in vad hon gör med vanliga muffins, de är otroligt snygga, välgjorda och framförallt, vackert fotade: http://blixman.blogg.se.

tisdag 6 januari 2009

Rosporr!

Nu sitter jag och svärmar på nätet igen. För dagen är det rosor som gäller. Man måste ha ett varierat utbud i sin trädgård och efter clematis är det rosornas tur, säg inte att jag inte tänker på hur det ser ut i min trädgård. Eller så går jag efter faktumet: Mer syns mest! Här på Rosenposten.dk finns det en otrolig mängd rosor för alla sorters trädgårdar. Utbudet är som sagt var otroligt, priserna fina och kvalitén helt makalös. Rekommenderas ett besök där!



'Rose D'Amour', buskros med härdighet ända upp i zon 5. 150-200 cm blir den.

Årets "Måste-ha", 'Raubritter', även den en buskros, härdig til zon 4 (här får man tänka till lite och zonknäcka) och blir mellan 120-150 cm. Som en gammal målning, måste passa bra till ett gammalt hus.
'Poppius', mycket härdig ros. Pimpinellifolia som går ända upp till zon 8 och blir 150-200 cm.

'Magnifica', buskros som blir mellan 200-300 cm och härdig upp till zon 6. Visst ser den för härlig ut?

Jag är ju lite förtjust i fyllda, magnifika blommor, gärna vita eller mörkt röda, den här heter Ännchen von Tharau. Buskros som går till zon 4 (zonknäckeri igen) och blir mellan 200-300 cm. Alla bilder från Rosenposten.dk.

måndag 5 januari 2009

Årets nyårslöften och föresatser:

Jag har egentligen bara ett nyårslöfte: Vara snäll med mig själv.

I detta finns bl a:

* Att inte köpa godis.
Jag är godisknarkoman, kan äta i princip bara godis och strunta i maten om jag fick. Jag kan inte i min vildaste fantasi tro att det är nyttigt för mig, det kan jag bara inte. Därför beslutade jag att se om jag mådde bättre utan godis och för att spara lite pengar och kanske gå ned i vikt av det.

* Rensa i mina röror. Att ta tag i surdegar, saker "to-do" och sedan lämna dem åt sidan. Inte ta på mig mer än jag verkligen klarar av och främst prioritera sånt jag uppskattar för egen del, inte för var jag tror andra vill att jag ska göra. Detta är nog det svåraste stycket i hela historien här.

* Börja smörja in mig, ta längre duschar och se till att ha bra kläder på mig, dagligen helst. Bry mig om mig själv alltså.

Det är mina nyårslöften till mig själv i år. Vilka har ni?

torsdag 1 januari 2009

" Ta å lugnen ne' se'"

Ömma modern gick till sängs igår kväll innan tolvslaget (det är som öm svägerska säger, två timmar extra uppe=två timmar mer trött dagen därpå!) och såg Notting Hill, särskilt slutet då. I sängen ligger öm husbonde och öm men tjurig treåring. Öm moder ser med något blaskiga ögon när William Thacker stormar in på presskonferensen på slutet och ställer sina frågor, sedan börjar låten rulla: Sheeeeee...
Öm moder får gåshud, börjar hulka av rörelse och öm make sträcker ut handen med ett leende och stryker henne på armen. Ur täckens djup hörs en liten men bestämd treårig stämma:
- Mamma! Ta å lugnen ne' se'.....

Rörelse byts i hysteriskt garvande för det är det enda han säger åt mig innan han somnar djupt.
Ridå!