söndag 13 januari 2008

Äntligen tummen ur!


En del saker tar timmar, månader, dagar, veckor och år i denna familj och man måste se det som en ren bedrift att jag fått till tre barn på bara tretton år, väntetiden borde minst ha varit den dubbla! Men sent omsider kommer det, men som sagt var, sent...

Så här ser vårt matbord ut i vardagsrummet. Tapeten till vänster ska bytas ut till en vit med pärlemormönster, svagt, svagt blommönster på den. Den afrikanska masken är kongolesisk, min pappa köpte den när han var i Kongo som FN-soldat på sextiotalet och nu när han dog fick jag ärva den. Den är väldigt speciell, gjord i ett vansinnigt hårt träslag. Som barn fantiserade jag att det fanns ett guldmynt i hans ena näsborre och att vi skulle borra ut det. Kompisarna gick nog på det är jag rädd. Ber om ursäkt i efterhand vänner, det finns inget guldmynt här!

Gardinerna kommer från vår lokala tygaffär, det är vitbroderade duvor med en blomranka som ser ut som ett halvt hjärta. Adventsljusstaken är en favorit, men jag var snål den dagen jag köpte den och köpte bara en, jag hade gärna haft två till, formen är så härlig!
Använde en panellängd som löpare över duken, det blev riktigt fint tycker jag. Oblekt linne är oslagbart vackert.
Ska, när den där tiden jag pratar om, köpa/sy hissgardiner för att ha bakom panelerna och även ha vita paneler nu när sommaren kommer, men som läget är hemma får allt sånt pyssel stå tillbaka en stund för allvarligare saker.2 kommentarer:

Anonym sa...

Det här borde vara en blogg i din smak! http://mysigalantligating.blogspot.com/
Vad fint ni har det hemma!

Ann sa...

Jättefint! Hittade dig här efter att med glädje läst dina precis lagom galna inlägg på AFF för flera år sedan. :D Ler lika brett nu som då. Sköt om er! Jag hoppas att ni snart landar på fötterna i sjukdomseländet... På något sätt. Allt gott!