torsdag 7 augusti 2008

Dagens vedermödor och mysskratt inombords..

Jag for som sagt var in till stora staden för att få skåphyllorna att eka mindre när vi öppnar dom. Tio kilo mjöl, tjugo burkar champinjoner och krossade tomater, ett par kilo fisk, kebabsplitt, storpack shampo och en hel del annat hamnade i korgen. Betalade (inte glatt kan jag säga för kalaset blev dyyyyrt!!) och när jag står och packar ihop åtta kassar mat, kommer en gammal tant förbi och stirrar på all mat som ligger på bandet. Hon harklar sig och säger:
- Det där var mycket mat det. Vad kostade det? Nog var det åtminstone femhundra kronor i alla fall?
Säger hon och tittar nyfiket på mig. När jag svarar att det gick på det dubbla plus lite till, kikar hon än en gång ned på maten och säger:
- Ja, ni är nog en stor familj..

Inombords log jag lite, för jag känner igen min mormor i henne. Handla reserver och fylla på frys mm kostar pengar men i gengäld kostar det andra mycket mindre andra dagar. Men det är nog svårt för äldre att hänga med i kostnadsökningarna och nog syns den lågkonjunktur vi trillar in i nu, i börsen som flygande malar ur portmonnän när man öppnar den.

Dagens tips från mig till er:
* Ät ALDRIG en Tenor salty! Den ger en för aktern mindre smickrande ljudeffekter! *håller en hand för rumpan*

* Försök inte skynda på en tonåring för att bära ut en valp för bajsning, det slutar i skurborste och mopp!!

* Se inte Trinny och Susannah diskutera ålder och hängande ögonlock, puffig hud och knäveck, du inser snart att din kropps ålder inte längre är fyrtio utan åttiotre och att du är i kraftigt behov av ett ögonlockslyft för att ens kunna öppna ögonen när du är fyrtiofyra! *skriv upp på-att-göra-listan*

4 kommentarer:

-Maria N- sa...

Haha. En femhundring?

Det är märkligt vad man vänjer sig ändå. Här handlar vi lätt för en tusenlapp i veckan utan att ens höja på ögonbrynen. Fast nu blir det hårdare tider eftersom jag går ner i tid och därmed också lön. Undrar just hur lång tid det tar fö oss att komma i fas med den nya inkomsten :p

Ska undvika Läkerol, valpar och engelskt duktighetsmode. Tack för tipsen.

Anonym sa...

Åh, jag älskar gamla "näsvisa" tanter" Viss ta hem dom & stoppa dom i en plåtburk med ros-tryck att ta fram en kulen dag! :)

Men champinjoner på burk?! Ewwww! Hellre äter jag skalade testiklar! Färska är mycket godare, och billigare! Och appropå krossade tomater - om du hittar Heinz tomatsåser å måste du köpa dom, ungarna älskar dom (puréeade grönsaker, så inget att peta ur!), och dom kostar ingenting jämfört med dyra Dolmio och kompisar!

Ingen idé att jag bojkottar Tenor, åt linsgryta igår & ska göra om det på lunchen... ;)

Julia sa...

Ja, det är lustigt det där. Men jag tror att gamla människor ofta handlar för en eller två dagar av gammal vana, förr gick det ju inte att storhandla på samma sätt. Men vi gör också så, rejäl handling en-två gånger i månaden, och så nån liter mjölk här och där i veckorna.
kram!

Anonym sa...

Nog känner jag igen mig..... Har sedan minst 15 år tillbaka orsakat stopp i kassaköerna medans jag plockar ner varorna som skall räcka i en vecka......Och många mer eller mindre lustiga kommentarer har det blivit genom åren. Men sammantaget tror jag att vår ekonomi har haft nytta av denna veckohandling för inte blir det något extra nedstoppat i kundvagnen - det är alldeles tillräckligt att släpa hem det som finns på inköpslistan. Vissa veckor är det väldigt lätt att klia sig under fotsulorna när armarna känns dubbelt så långa....Häxann