måndag 8 september 2008

Yippeh! I can see!

I förrgår lyckades jag få en treåring i ögat. Ett monster/lejonlekande treårigt barn som kom smygande på mig i fåtöljen och ramlade helt sonika med uppspärrade händer rakt in i mitt ena öga. Vad ont det kan göra, det visste jag inte, ögat svällde igen under natten och med hjälp av Brufen klarade jag mig till dagen därpå.
Fick åka in till akuten för att få lite omvårdnad och då kunde jag inte hålla något öga öppet alls, utan var helblind!
Behövde hjälp med allt, öppnade det friska ögat och då rör man på det sjuka och det svider och smärtar nåååånting. Bäst att hålla ögonen stängda då. :-)

Läkarkvinnan på akuten hittade en tårtbitsstor skada på "ögonrödan" och iris, kan ha varit på pupillen med men hunnit läka under natten som gick. Penicillinsalva, Tradolan mot smärtan och avvakta var hennes råd. Idag vaknar jag och kan öppna ögat! Kan inte skryta med någon syn av direkt hög kvalité men jag ser med båda ögonen i alla fall, alltid något.

Måste städa huset, det ser ut som om en tromb gått här och ingen röjt, vilket ingen gjort. Ludde äter blomjord ur de intagna pelargonerna (måste skicka några, note to self!) och fixa litegrann annat, bl a sortera papper. Idag är en relativt bra dag, den ska vi ta vara på!Kram på er!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Aj då! Mamma fick ett styck barnbarn (ingen av mina) i ögat för 10 år se'n också; tog tid att läka...

En häxa på vift sa...

ajsan då! Lät inget trevligt alls, jag som tycker det gör sketaont bara att råka få lite mascara i ögat. Hoppas du blir bättre snabbt nu.
*blåser på onda ögat*

Dammråttan sa...

AJ!! Det som gör s¨ont att få något i ögat, utan att det blir skador. Krya på sig ögat!

Monica sa...

Hur mår ögat?

Grindelunda sa...

Ajajaj...jag får ont i ögat bara jag tänker på det. Under min tid som sjuksköterska var min stora fasa just ögonskador.
Skönt att det i alla fall verkar vara på bättringsvägen.

Madonna och Gunilla önskar Godnatt

Häxann sa...

Tänk vilken lycka att doktorerna lyckades få ut treåringen!

Men att se på världen runtomkring med en treårings ögon skulle man ju faktiskt vilja göra ibland....

Fast kanske inte så bokstavligt!

Hoppas att det känns bättre idag!

Häxann

Birgitta sa...

Å vilken otur med ögat men hoppas att du mår bättre.
MVH Bjöeklyan

Rospiggen sa...

Hej Ullet!! Jag har också en blogg och nu kom jag in här för att jag letade efter Porr-Ullets blogg men den finns inte kvar alltså, eller? Hoppas allt är bra med dig och familjen, att maken inte irrar bort sig i skogen :)

-ME- sa...

Ajje! Treåringar är inget bra att ha i ögat! Men är det inte rätt häftigt hur det kan läka självt sådär? Jag är lite fascinerad av fenomenet... J fick en metallflisa i ögat för ett par år sen, den satt precis i ringen runt iris. Eftersom ungen inte kunde ligga still när de skulle raspa bort den med en skalpell helt utan bedövning och annan kemi *mamma höll på att svimma och fick lägga sig ner* så fick han sövas och opereras - men det gick huuur bra som helst. Fast tittar man noga så är det ett litet litet jack i den där ringen.

MaatKaRe sa...

Hörru min älskling var håller du hus??!!!!
Jag saaaaknaaaar dääääääj!
*snyftar övergivet*