tisdag 7 oktober 2008

Big-Mamma Psycho har återvänt!

Jag har tillbringat en tid i bloggtorka, inte för att det inte funnits något att skriva om utan bara för att jag inte orkat skriva något. Men nu tar jag det igen! Snälla Förnedringskassan ville ha mig på rehabiliteringsutredning, då jag varit sjukskriven ett längre tag och trots min terapeuts protester (p g a min trötthet, min stressiga levnadssituation) blev det en utredning. Två dagar borta från familjen, vända in och ut på mig själv, mitt liv, mitt mående och min fysiska prestationsförmåga samt en massa tester av allt möjligt psykologiskt.

Först fick jag fylla i en blankettlunta om bl a mina alkoholvanor, mitt boende, civilstånd etc, om traumatiska upplevelser och när exakt jag upplevt dom (ett exempel var gräl med närstående, jag menar, vem kommer ihåg när man grälade sist och vad det handlade om? Inte jag iaf!) och hur bra jag var på att ta order i dagsläget. Order? Jag är glad om jag kommer mig för att göra det jag tänkt mig själv göra, inte vad nån annan tycker jag borde göra. *himlar med ögonen*

Alla jag träffat hitintills (ska träffa doktor nästa måndag!)har varit supergulliga och de var väl inte helt superentusiastiska över att sitta där och intervjua en trebarnsmamma med stressymptom och med en ringande telefon bredvid sig för att en av ungarna kissade blod...:( Det kändes som om jag behövdes på annat ställe än där och dom höll med mig. Sagt och gjort, skiten är gjord nu och nästa fredag har jag resultaten.
Gjorde ett MMPI-test (mer om testet här!)med 567 frågor som var rätt roliga en del:
* Jag tycker om barn
* Jag har aldrig besvärats av förstoppning
* Jag tycker om att plåga djur
* Ibland lämnar min ande min kropp (egen tanke här: Och vart åker den? Anden alltså? Semester till Niagara eller bara till kiosken för att köpa snus?)
* Någon försöker förgifta mig
* Jag tycker om blommor


Ja, ni ser, allt från direkta psykopatfrågor till frågor där man ska kunna urskilja andra psykiska sjukdomstillstånd från varandra. Var jag hamnade? Vet inte ännu, får svar på fredag. ;) Däremot hade jag varken ADHD, ADD eller Alzheimers, vilket vi tackar för. :)
Mest glad blev jag för ett av testen jag gjorde där jag löste ett problem på ett sätt hon aldrig sett någon klara förut, det styrkte mig även om jag tyckte det tog sån otrolig tid för mig att göra det. (Lägga klossar i olika färgade, geometriska mönster)Men det känns bra, jag vet jag varit duktig på sånt och det finns något därinne i huvudbarken ändå.

Koncentration och minne var det väl sisådär med, när man haft i princip fotografiskt minne och ordminne av rang, är det otroligt frustrerande att inte kunna komma ihåg som man gjort förut. Det är eländigt förbannat trist helt enkelt!
Överskattar min muskelstyrka gör jag, min muskelstyrka är mkt låg, inte låg som jag trodde. *skrattar* Tänkte först fylla i medel men tänkte att om jag sätter låg behöver jag då inte skämmas för att jag trodde för mycket om mig själv. Men tji fick jag! *flinar* Skönt att allt är över.

Var välkommen hem, möttes av en hund som nästan hoppade jämfota ut ur pälsen när han såg mig, Plorp lämnade mig inte en sekund de första timmarna, storsonen kom med stora kramen och beklagade sig över hur tomt det varit när jag inte var hemma och Pytten, ja, han har jag tillfälligt smitit ifrån för att läsa mailen och snabbskriva det här, för han är mer som ett extra skinn i mitt knä än ett barn. *älskar dom alla fyra, plus vovven då* Ha det så gott kära vänner! Ska läsa mer i era bloggar under veckan som kommer. Har nån av er gjort nåt sånt här? Gjort nåt personlighetstest? Hur gick det?

Kram från Ullet

6 kommentarer:

-ME- sa...

Inte ett sånt men ett UPI-test och då framkom det att jag var en utpräglad entreprenör. No shit Sherlock... Det som gjorde mig glad var dock att hon som gjorde testet (vi var ett gäng på över 20 som gjorde och vi fick resultaten gemensamt eftersom vi jobbar ihop på sätt och vis) satte ner fingret på min prick där i diagrammet och sa "det här är en hygglig prick". Så det har jag iaf papper på. Sortera klossar hade jag goofat totalt, sånt är inte min grej alls.

Skönt att du är hemma igen!

Gårdsromantik sa...

Men vilka urbota tokiga frågor de ställer! Typiskt pappersvändare som hittar på sånt där.

Tur att de du träffade var mänskliga i alla fall.

Hoppas allt går bra!

Kram Maud

Anonym sa...

Uschianemej! Det låter inte skoj att vränga sig ut och in sådär! Hoppas iallafall att det blir mödan värt till slut...

myzpyz (aff) sa...

ehhh... låter som kul dagar av yttersta nödvändighet *ironisk*
har iaf saknat dig här på bloggen som jag i stort sett kikar in på varje kväll :)
kramar i kubik

MaatKaRe sa...

Hejsan!
Jaha, så nu har du varit och klokat hos kassan alltså? Ja det verkar ju fullt normalt att man ska dit för att bekänna sina synder i ett land som detta - av bidragssmitare (just det...).
Jag läste om motsvarande i kassa i Danmark som hade uppmanat en död kvinna att ta kontakt med arbetsförmedligen när hon ville börja jobba igen efter rehabiliteringen(!!) Tänk att de ska simulera sjuka så till den milda grad att de spelar öda!? =)
Det är så kul att se små livstecken från dig bejb! Mera!!

kompoStella sa...

hej og hallo -
jeg har tittat ind mange gange og undret var du blev af, fint og se dig tilbage; jeg er jo blevet lidt af en fan :-)
jeg har inte gjort den test, du skriver om, men kender til den og en del andre. uden at være prof. på nogen facon tænker jeg at det er problematisk, at varierende tests kommer til varierende resultat...?
og helt meta-agtigt vil jeg mene at det må være _vældig_ vanskeligt at definere, hvad der "normalt" nu om dage, hvor mennesker (i al fald i den vestlige verden) vokser op under mycket forskellige hold og lever mycket differentierende liv.
ooops, mange, mange ord blev det :-D
tak for at du delar.