tisdag 29 september 2009

Ni vet de där förväntningar man kan ha ibland

Hur saker ska se ut och föreställningen man kan ha om hur saker ska se ut. Man planerar och ser framemot och så, vips, förändras allt i ett trollslag.
Från den där barnlösa härliga kvällen till en ekvilibristisk övning i att hantera jonglering med bajsblöja, Alvedon, kräkningar och hämtningar av sjuka barn?
Eller den där lugna hemmakvällen som slutar i att någon står i kalsonger och försöker få en tvättmaskin att fungera genom att rensa ett mycket äckligt filter fyllt av grått slajmigt dammslurp. Kanske bantningen som slutade i en orgie i lösgodis och självförakt?

Såna dagar och oförväntade händelser som kallas för livet, sker rätt ofta i denna familj. Just ikväll hade jag sett framemot att få vara ensam en stund innan Storson och Make skulle komma hem ifrån hockeyn och Pytten sov. Men med sig har de Plorp, ett par timmar innan det är dags att komma hem, en febersjuk Plorp som har kräkts och mår allmänt dåligt.
Morgondagens paella med mina nya arbetskamrater och några av Storebrorens kompisar är inställd. Även om man är van att saker förändras ständigt, byts i saker man inte hade förväntat sig kan vissa besvikelser och förändringar vara mindre roliga.
Önskan om dessa dagar med sovmorgon, att slippa ligga på vad man i Norrland kallar ohåga, att vänta på att vakna vid fem-tiden och sedan ha full övervakning på en pojke som behöver 24/7 tillsyn, när man skulle behöva sitta ned och måla, rita och städa. fixa saker som behöver fixas.

Nu ska jag kliva i säng och programmera om mig inför morgondagen. Morgondagen blir kräktorkning, Ipren-suppande och fullkomligt, fullkomligt förtjusande. Eller inte.

2 kommentarer:

Dammråttan sa...

Ja, såna dagar kan man gärna snabbspola över, även om de är, som du säger, livet. Hoppas det inte blir mer kräk nu och att du får din tid snart istället.

Ulrika sa...

Hang in there!! (Ja, vad annat kan du göra..?) Hoppas Plorp piggar på sig snabbt och att det blir en
Hel Natts Sömn inatt. Och att det fortfarande funkar med party på lördag! Kram!