måndag 7 september 2009

Plorp och hästen

Plorp träffade en häst för första gången i går för vi var på Gummarks ridhus på en familjedag. Vi har tänkt låta Plorp få rida lite, både som fritidssysselsättning men också för att träna hans bål och bäcken. Maken var lite skeptisk, enligt honom finns det flera olika farliga ändar på hästar medan jag säger att hästens farligaste del sitter mellan axlarna på ryttaren men vi var inte överens. Jag personligen tycker jag har sista ordet där som f.d ryttare.
Jag trodde Plorp skulle älska hästar från första gången (vad finns det att inte älska där??) och jag hade rätt! En snäll tjej kom med sin häst efter att jag bett om att han skulle få träffa en häst i lugn och ro. (Tack snälla tjej med familj, tusen tack! Det betydde massor för oss alla!) Direkt Plorp fick syn på hästen sparkade han med benen, skrattade och sträckte fram huvudet och munnen, hans sätt att säga att han vill bli pussad. Hästen Curry var med på noterna! Det här är resultatet. Här är Prins Plorp från Vävveland (vävve=välling, Vävveland=Vällingby ;)) med hästen Curry. Se min prins, hans lockar, hans sköna stil och hästen som fångade hans hjärta.

Plorp satt flera gånger och småskrattade för sig själv igår kväll, undrar om det kan ha varit hästen?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh va' fin den här bilden är! Du måste beskära den & sätta upp en kopia brevid Plorps säng!

Béatrice Karjalainen sa...

Vilken härlig bild!

Dammråttan sa...

Å, vilken fin bild och vilket otroligt ögonblick. Härligt.

En häxa på Vift sa...

va gulligt! Finns nog inga som samspelar så bra som barn och djur och hästar är osedvanligt kloka djur.

Åsa sa...

Jag förstår att Plorp gillade hästen. Har en själv en kusin med fröståndshandikap som har ridit i mång år. Å han blir SÅ glad när han ser häster eller att man pratar om dem. Låte Plorp börja rida!!!!