måndag 22 november 2010

Dag 01 Presentera dig själv

Hur presenterar jag mig? Vem läser, vet inte alla vem jag är som läser här, hur många utanför min vänkrets läser min blogg egentligen? *har inte den blekaste aning inser jag*

Tant föddes en vacker juninatt under de glada sextiotalen, tyvärr inte under nåt spännande knarkrus för min Ömma Moder bodde i Lappstockholm a k a Lycksele och det enormt roliga samt psykedeliska lekandet hade inte nått så långt upp och vete tusan om det kommer göra det framöver heller, tror de psykedeliska krigarna frös fast någonstans söder om Umeå och om de inte vänt om sitter de fast där än!

Växte upp som en pratglad skit, som älskade att skriva, måla, rita, sitta instängd på sitt rum för att pyssla med något obskyrt projekt som att leka laboratorie med ett reflex och en halv förpackning knäckebröd, slå min bror i huvudet för att han vid fem års ålder inte ville lära sig bokstäver jag skrev på ett A4-ark uppklistrat på rumsdörren eller helt enkelt bara läsa böcker. Under stora delar av uppväxten tillbringade jag med att mocka skit, leda hästar, ha ridlektioner och vara livrädd för min ridlärare, eller trilla ned från gödselstackar på några meters höjd, bli sparkad i knän och gipsas.
Gick estetisk linje på gymnasiet, ville bli designer men fick rådet att göra något annat som gav pengar, vilket jag gjorde. Jag läste på Kulturarbetarlinjen men där fanns det inte mycket till pengar att hämta med tanke på nedrustningen i kultursektorn och blev förskollärare trots att jag egentligen ville läsa arkeologi, men det finns inga pengar i arkeologi, så det blev förskollärare. Det är inga pengar i förskolläraryrket heller, men barn föds hela tiden medan det är rätt uselt om gamla lik att gräva upp i torvmossar häromkring!

Lade mig ned och särade på benen 1992 för att föda resultatet (Storebror) därefter 1993, sedan separerade jag från den som impregnerade mig och blev upplockad av han jag delar tidning med för närvarande kring årskiftet 1995/96. Det är alltså femton år sedan och vi hänger ihop än idag och kan tydligen inte annat.
1998 särade jag igen och fick ytterligare ett resultat från min lösaktighet 1999, för då föddes Plorp. Plorp visade sig vara ett alldeles särdeles unikt exemplar av barn då han har en mycket ovanlig kromosomskada, ett bortfall på tredje kromosomens korta arm och syndromet heter Tietz Waardenburger syndrome type IIA. Japp leta och hitta nåt om det om ni kan! Det är inte gjort i en handvändning. Tre år efteråt får jag reda på att jag har Ehlers Danlos syndrom i samband med en konsultation hos genetiker och 2004 fick jag för mig att öppna upp de nedre regionerna ytterligare en gång för 2005 kom resultatet därav 2005 (Lillebror).

2007 petade herr Gud i vårt liv igen, eller vem det nu var som petade för då fick Storebror MS, Multipel Skleros och livet var upp och ned igen.
Mitt liv i några enkla meningar. Jag är lindrigt klok (vilket en födsel och graviditet under psykedeliskt rus skulle ha förklarat men nu kan inte ens det förklaras så enkelt, jag blev sådan här bara..) och tämligen yr i luvan. Gillar att läsa, rita, måla, pyssla fortfarande, älskar vara i trädgården, åka skoter och äta god mat, resa om jag får och umgås med de jag tycker om. Glad i mandelmassa, nötter och grädde, gärna tillsammans om det går eller bara sötlakrits, det går bra det med! Avskyr lädervästar och t-shirts, är inte heller särskilt förtjust i alkohol eller att spränga saker (vilket min man gillar desto mer!), hårdrock är ingen favorit men det är soulmusik och Kristina från Duvemåla. Ja, finns det något mer att tillägga? Då får ni fråga!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser fram emot dag 11 då du ska skriva om dina syskon... Klurig du är som lägger in chiffer för dina bloggläsare. ;) Kram

-Maria N- sa...

Haha. Vad du skriver roligt! :D Men att erkänna bara sådär att du "gjort det" tre gånger *chockad* ;)

Dammråttan sa...

Klart att inte alla vet vem du är, om inte annat så fick du ju en chans att svänga med orden igen och sammanfatta dig själv. Att jag läser vet du i alla fall :)
Hade aldrig trott att du var så pryd att du bara "gjort det" tre gånger *ytterst förvånad*, men det förklarar väl varför du haft perioder då du kliver in i porr-Ullets orerande flöde HAHA!