tisdag 16 november 2010

Julförberedelser!

Det börjar vara hög tid nu att ta sig samman och börja dra ihop sig för julen! Ofta hinner jag inte med som jag hade tänkt mig och tänker: Men attan också, nästa år ska jag vara ute i bättre tid och är jag det? Nej, inte mycket! Eller snarare inte alls. Samma sak om vi ska ha besök, vem börjar med all städning samma dag de kommer? Jo undertecknad! Inte smart. Att sitta gråtfärdig av trötthet (EDS-trött jämt) och ha ont är inte direkt vad jag tycker är särskilt genomtänkt.
I år blir det annorlunda för i år har jag redan börjat så smått. De stora sakerna är gjorda, bakat lussekatter, mjukkaka och pepparkakor (hur länge nu de räcker vilket inte verkar vara så länge med tanke på den fart de åker in i mina barns munnar) Utegranen är hämtad och jag har lite mer koll på vad som ska göras och ska göra en att-göra-lista nu. Jag vet inte hur imponerad min man är av mina att-göra-listor för de brukar innehålla en hel del aktiviteter för hans del också men jag tror han är tacksam. Ingen människa tycker väl om att vara, som man säger i Lycksele, "göralös" (dvs utan något för händerna, ingenting att göra) Så min idé för i år är att vi ska göra älgkorv. Vi har massor med älgkött och älgfärs, så varför inte en korvstoppningssejour i det Ulletska hemmet, det har vi aldrig prövat och jag provar gärna!

Kruxet är då att vi måste ha en kallrök. Vi har ingen kallrök. Jag nämnde igår att maken nog skulle ta och göra en kallrök. Jag menar, vad mer har han att göra under veckans kvällar än att stå och påta med en kallrök på verkstaden? Han blev mycket tacksam.

Ännu mer tacksam blev han när jag sa att vi kunde göra korven i helgen, låta den ligga i salt ett par dar och kallröka nästa vecka! Han blev vansinnigt glad och tacksam, tänk, nu har han fem dagar på sig att bygga röken, inte dåligt för ett förslag som blev lagt så sent som igår! Jag är övertygad om att han vid ett flertal tillfällen känner en oerhörd glädje över att ha fått mig in i sitt liv så han har små käcka uppdrag att utföra!

Vem är inte jag om att uppfylla hans innersta önskningar? Jag är ju inte elak precis så jag hjälper gärna till! Nej, jag återkommer senare med listan, då kan ni hjälpa mig att se vad som är högprioriterat eller ej. Nu ska jag krama sovvarmt barn (sovvarma, svettiga barn är det raraste som finns!) och äta frukost. Sedan är det läkarbesök på förmiddagen för ev. remiss till plastikkirurgen för att ta bort hänget som blivit på magen efter operationen.

2 kommentarer:

Dammråttan sa...

:) Du är inte ensam om varken att göra om samma fel varje jul, eller vid besök. Vem har besöksfint till vardags liksom? (inte vi i alla fall). Jag kommer nog aldrig att bli bättre, det är svårt att lära gamla hundar sitta, men jag ska FÖRSÖKA med julen i år. Jag VET ju att jag inte orkar när den väl kommer så jag MÅSTE börja i tid. Jag har fel jobb om man vill orka förbereda jul i den tiden man borde (dvs veckorna före jul). Har starkt funderat på att skjuta upp familjens julfirande till i januari.

Jennie sa...

Jag tror att min man är tacksam, på fullaste allvar, över mina att-göra-listor. Att han vet precis vad jag förväntar mig att han ska göra minskar risken för äktenskapliga bråk och skilsmässa med minst nittio procent ;-)