tisdag 8 juli 2008

Hemlisen!

Böjer mig fram mot skärmen och hoppas ni följer med dit så ni hör vad jag viskar åt er med låg röst:
Jag har varit i Falun....
Ja, jag har det. Så här ligger det till. Maken har kammat hem ett stort jobb i Falun och då han igår gick på semester men ändå var tvungen att arbeta igår i Falun, bestämdes det hastigt och lustigt att vi, Pytten och storebror och jag, skulle följa med. Jag frågade på Aff om saker att göra i Falun men eftersom nätet är stort och jag inte ville annonsera att jag var bortrest låtsades jag som om jag skulle iväg senare i sommar dit. Förlåt om jag vilselett er. *ler stort* Nåja, jag har sett Sundborn eller rättare sagt Carl Larsson-gården och jag är nu en stor fan av....ja, inte Carl även om han var duktig utan hans fantastiska fru Karin. Hon var en strålande konstnär med tanke på dåtidens kvinnosyn men också med tanke på hur långt före hon låg i sitt formspråk. Jag är fullkomligt tokig i hennes vackra textilier, funderar ärligt talat på att sluta med pellarpippisar och börja väva istället, på riktigt vet ni.
Sen har jag krälat runt i Falu koppargruva och om jag någon gång får för mig att bli gruvarbetare i en medeltida och yngre gruva, slå mig, hårt, väldigt hårt. Gärna så jag blir medvetslös. *blinkar*

Sen har jag shoppat, ätit hamburgare, kinamat, grekiskt, thai, hamburgare, entrecôte och hamburgare. Sa jag hamburgare förresten? *funderar på om jag verkligen sagt det* Nästa gång jag åker nedåt ska jag höra av mig till vissa personer som läser denna bloggen, en har utlovat en intensiv illustratörskurs som jag tänkte ta henne på orden om. Bunozi, om du läser detta, jag kommer gärna till hösten och lär mig det du kan lära mig, en teknisk idiot.
Suttit och sms:at med syrran som haft superväder i London och köpt skor man skulle kunna avsky henne för och väska som jag skulle kunna slå henne för, och allt som allt har minisemestern varit underbar med några jobbiga inslag. Inslagen heter treåringar med begynnande insikt om sin egen vilja och en envis vilja att visa den viljan. Ni som såg oss, jag ber om ursäkt för min sons och mitt beteende men jag var desperat! Tjugosjutusenniohundrafemtio gånger (2637941634523769127346592137465213987467, typ så ser det ut om man skriver det kreativt ;-)) om dagen kliver han upp ur vagnen, krälar omkring i skiten på marken, golvet, gräset whatever, bara för att han mååååååååste pilla på allting, eller bita i nåt, eller springa åt andra hållet, eller hämta sina låtsasbebisar som ligger lite varstans i omgivningen.

Tips på shopping:
* Presentkort
* Rabattkuponger
* Medfött anlag (ja, det sägs att jag o syrran har det efter en gammelmoster som hittade saker ingen annan hittade :-))
* En plan för vad man ska ha på ett ungefär, sen är det bara upp med kontokortet och SHOPPA!!!

Nu ska jag njuta av hemlagad mat, städa mitt hus, krama min underbart härliga lilla Plorp och sedan ska jag lägga mig i sängen, se Morden i Midsomer! I morgon ska ni få se mina bilder från både det ena och det andra, jag ska piska gubben att ordna med överföringen. *blinkar* I övrigt vill jag säga att det finns otroligt vackra hus i Dalarna, jag älskar er alla som håller så hårt och starkt i ert kulturarv, det gör en gammal kulturarbetare tårögd. *blinkar bort en tår* Puss!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men din rackare! Här gick jag och började så sakta inse att jag skulle inte få se dig för vi åker ju oSLO på torsdag morgon! Och så var det där med "Till Göteborg" bara en internetfint! Håhå JAJA! Det trodde jag inte om frun! *asg*
Nåja, jag unnar dig att ha sett Sundborn, sommarställe to die for va? Somliga hade det bra även på den där tiden...
Och tar du mig på orden och dyker upp här så blir det skitkul! Ja ska lärarej allt ja kan. (Nåja, det går väl ganska fort")
/Bunozi

Ullet sa...

Jag är ledsen om jag gjort dej ledsen men jag trodde du förstod ärligt talat. *blinkar o ler* Jag tar dej VERKLIGEN på orden, jag vill hemskt gärna komma i höst o kolla. Göteborg står kvar men inte Falungong. ;)

Anonym sa...

Du, såna där finesser begriper aldrig jag, vet inte varför, men nuuu fattar jag!

Vi får höras vidare om det däringa... Det vore ju kul!
Bunozi

Jikå sa...

Vet inte vad jag gör för fel men jag lyckas inte ge kommentarer i min egen blogg. *Asg* Hur som helst det jag tänkte skriva var: Ja, så kräsen som HAN är blir jag ärligt glad. *S* Det är bra, vi har ju haft regn så vi har slappat idag (men nu är det sol och helt vindstilla) och har t.o.m hyrt FILM. Deru! Det händer inte ofta. *ASG*