måndag 28 juli 2008

Kladdkakemuffins med kolakräm

Ibland behöver man choklad, det är liksom en universell lag som säger att choklad är det enda som på något vis överhuvudtaget ge någon form av tillfredsställelse och då är kladdkakemuffins med en chokladkolakräm en godbit att sätta tänderna i. Detta är dagens bak i det Ulletska hemmet och nu tänkte jag dela med mig av receptet till er:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
--------------------------------
Detta vispas ihop pösigt och vitt.
Blanda sedan i:

1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
100 g smält smör
--------------------------------
Häll ca 2 msk smet i varje muffinsform (ta vanliga små, inte dom gigantiska amerikanska!!) och grädda i 160° ca 15-20 minuter. Under tiden koka ihop kolakrämen:

100 g smör
4 msk socker
2 tsk mjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk
-------------------------------
Kokas ihop ca 3 minuter och häll sedan 1 msk fyllning i varje form direkt efter gräddning. Tinas ca 5-15 minuter när dom varit frysta!

Smaklig spis!

7 kommentarer:

-Maria N- sa...

Wow!Det lät inte alls äckligt ett dugg. Men... Varit frysta? Hur hamnar de i frysen?

Ullet sa...

Man lägger in dom dit efter att man gräddat dom. :-) Men ibland hinner dom inte ens dit kan jag berätta. *torkar choklad från mungiporna* :-D

Elisabeth sa...

Tack för receptet... ska visa Carolina det, för hon är muffinsexperten i vår lilla familj! Den andra delen av familjen (jag då..)hon är mer expert på att äta dem!

Varm kram..

Ps. Tack också, du modiga och starka människa, för din omtanke och värme...!

-Maria N- sa...

mmm Det var det jag misstänkte. Att de inte skulle hinna in i frysen ;)

kompoStella sa...

oh, det lyder vanvittig godt, jeg skal spare på den recept... det er jo en menneskeret at spise chokolade! men jeg forstår inte at du orkar spise muffins i den her tokiga varmen :-O her blir det bare vatten, glass og mere vatten.........

foresten hoppas jeg at det er ok, at jeg har linkat til din blog? tycker den er så fin...

Anonym sa...

Tack för receptet! Men det där om att ta små formar - det är väl tillåtet att äta flera stycken istället hoppas jag. De var alldeles helt UNDERBARA!
Receptet har nu hamnat i min pärm med "Recept att ta med till en öde ö......" och jag hoppas verkligen att det finns cacaobönor där.

Häxann

Sandra sa...

Står i ugnen nu, har djupa förhoppningar på att de ska trösta min brutna själ..(sade farväl till vår älskade Boxer i fredags och är rejält sorgbruten)..lät som perfekt tröst detta...återkommer.