tisdag 30 december 2008

Första trädgårdsinköpet gjort!

Det finns ett ställe i Estland som säljer fantastiska clematis. Länk dit hittar du här. Ca 30 cm rena rötter samt cA 7 cm stam. Levereras med rötterna inlindade i fuktigt papper och plast, smidigt och enkelt. De är eget uppdrivna och förädlade, storblommande clematis och de har även vinrankor med stor härdighet. Känner många som handlat där och är mycket nöjda. Jag har en 'Romantika' sedan tidigare och den är mycket fin! Familjen Kivistik har en hemsida, mycket väl värd att besöka. (The family Kivistik has a nice homepage, worth visiting! A great variety of clematis and grapes. A personal favourite of mine and many other swedes that enjoys gardening. Link here.)

' Vaalge Daam'

'Roko Kolla'

'c.recta'

'Niobe'

'Blonde'

Beställde tolv olika clematis och en vinranka, underbart att ha något att se framemot! Mer vår till folket!

3 kommentarer:

-ME- sa...

Du är rolig du Ullet, som sitter i bortersta Norrland och yrar om våren. Här är det -5 och ser ut som ett julkort - men de få plusgrader som vevade förbi er nu i veckan kanske har brunnit i din luva? 'flin*

helelen sa...

Å, vad jag saknar hus och framförallt trädgård!
Men jag kanske kan driva upp en clematis eller två på balkongen? Jo, det kan vara värt att testa.
Men har ni inte permafrost uppe i dina trakter?

Ullet sa...

Haha! Jag ser ljuset! *fnissar* Just nu sitter vi i en stuga i fjällen och har riktigt hårt väder. Det har stormat så pass mycket att snön fryst fast på fönstren, vi ser inte ned till vägen (50 meter) och det är riktigt otrevligt. :D Klart man måste tänka på våren då!