torsdag 18 december 2008

"Hundjafemti-tjonor!"

Fann lillebror sittandes på golvet med min splitternya förpackning med ögonbrynsfärg (jag är ju som sagt var rätt färglös strax ovanför ögonen om vi ska vara diplomatiska) och han drog med glädje ur både färgtub, superoxid och mascaraborste!
Jag lyckades få honom att stoppa tillbaka allt och sluta leka med farliga saker, vilket jag tyckte jag kunde få en liten stjärna för som den goda moder jag då var.

En timme efteråt hör jag honom säga till pappa:
- Häj fåj du hundjafemti-tjonor..
Strax efteråt hörs ett svagt prasslande och rafsande medan pappan tackar så mycket för pengarna.
Pojken kommer då till den ömma modern och river samma sak i tusen bitar och säger:
-Häj fåj du osså hundjafemti-tjonor..
När jag öppnar handen ligger pappersbitarna som ska skydda från mitt ögonbrynsset i atomer i handflatan. Hundjafemti-tjonor, jo just det ja!

5 kommentarer:

En häxa på vift sa...

*s* jodu... de kan de små liven... ungefär som min äldsta som en gång hällde ut två splittnya parfymflaskor a 450-kronorsklassen över min alldeles nyinköpta klockradio för 200 spänn.... dryga tusenlappen som rök där i ett svep. Positivt var väl att klockradion därefter luktade väldans gott men den blev aldrig sig själv igen efter det. Den räknade baklänges och radion blev helt kaputt så den klockradions livstid blev väldigt kort.,...

Julia sa...

Ett sånt generöst barn du har! Vår unge rensar ut våra plånböcker på vartenda mynt hon hittar och stoppar i sin sparbössa hon...
Du får väl ta och improvisera med lite maskeringstejp eller nåt! :D
Kram!

Dammråttan sa...

Haha. Jo, det är en prövning att leva med företagsamma treåringar.

Hallongränd 4! sa...

GOD JUL!

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Tittar in och önskar er en God Jul. Var rädda om varandra och ha en bra helg. Kram C