torsdag 21 februari 2008

Bokmal!

Jag var en riktig bokmal som barn. Läste allt jag kom över och en bok som fastnade i minnet var en om några ungdomar som blev strandsatta på en öde ö. Kom aldrig ihåg titeln och har letat i många år efter den, över tjugo faktiskt, men aldrig hittat den. Frågat bibliotekarier mfl, men ingen har kunnat hjälpa mig.
En del har gett som förslag Flugornas herre men den var det inte, för jag var bara kring nio år när jag läste den och så avancerat läste jag inte då. Sen har jag läst Flugornas Herre på litt.veten och det var verkligen inte samma bok.
Av en slump diskuterades nostalgiska barnprogram på ett forum jag brukar vara på, och när jag sökte på ett program hamnade jag i Sveriges Radios boktipsarkiv. (http://www.sr.se/cgi-bin/barn/program/index.asp?programID=1609&nyheter=)
Klickade vidare och där fann jag, till min stora glädje min bok!

Korallön av RM Ballantyne. Nu ska jag låna hem den och återuppliva gamla minnen! Glädjen är stor!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm, han låter bekant, fast jag tror inte jag läst den boken...
Jag googlade lite för att kolla vad han skrivit & hittade den till försäljning på Tradera - 20 kr! http://www.tradera.com/Korallon_Av_R_M_Ballantyne-auktion-58238065

Jag sökte på bibblans sökregister också, fast den finns tydligen bara som magasin-exemplar...

Tack för erbjudandet om Pelargoner f'resten, men det finns en ganska välsorterad pelargonbutik i Bollnäs som hon kan handla hos nu när det blir säsong (f'resten skulle hon skämmas ögonen ur sig om hon får veta att jag berättat att hon dödat dom hon fick... *skratt*).

-Maria N- sa...

Hejsan hejsan! Nu har jag flyttat ner en våning och spanat in snorren ordentligt. *diggar fortfarande* Men jag föredrar nog ändå pelargoner *rättar till glorian*