torsdag 22 oktober 2009

Jag rasar! Jag har nagelchock! Det är skakande!!

Jag har varit en frekvent besökare på en stor sajt för föräldrar, i princip sedan de startade och trivts mycket bra med några undantag under några få perioder.
Det är intressant att se hur mycket olikt folk det finns. (Norrländska får man skriva, det vet jag, det har min mamma sagt) Vissa är fullkomligt rabiata inom sina områden, andra låter aldrig tillfället att få nypas lite gå dem förbi och andra är rätt normala. Ja, det finns ju alla sorter minsann och det berikar verkligen även om man ibland sätter sig ned och kikar på skärmen för att fundera på om denna människa är på riktigt, hur de tänker och inte för inte, tänker alls.

Har varit med i en diskussion om naglars vara och inte vara där trådstartaren var upprörd och ifrågasatte hur äckligt det var/är med långa naglar. (Vilket man naturligtvis får tycka vad man vill om) Det som var intressant var att när många hade svarat svarade trådstartaren att det var: Skakande svar!
Skakande svar som hon hade fått.
Okej, skakande svar.
Hur urvattnade är vi i världen 2009 när svar om långa naglar är skakande? Att få ett HIV-besked är skakande, att någon man älskar är död eller döende, att man utrotar djur och levande organismer i snabb hastighet är skakande. Att folk har långa naglar och använder nagelborste och målar sina naglar utan att trilla dit i pest, kolera, död och förintelse, är inte skakande.

Vilken verklighet lever jag i då, funderar jag? Hur ser min verklighetsförankring ut när långa naglar är skakande? Är det en medial nagelchock på gång? Ska vi slå upp rubrikerna och kasta oss över de långnaglade? (De långfingrade kanske?)
Det är ju orimligt av naturen att långa naglar är skakande, för då har man inte riktigt grepp om uttrycket och betydelsen av skakad. Eller så är det skrämmande nog så att man inte har mer att oroa sig för. Det finns inte mer innehåll och substans i livet där för att ha en bredare realitetsuppfattning. Vilket i sig är skakande och skrämmande.
Otäckt kanske, otrevligt, ohygieniskt, fult kanske skulle stämma bättre men skakande? Nej, det kan inte vara skakande svar.

5 kommentarer:

TessanBjurholm sa...

Håller med dig till fullo!
Många små små saker får ofta stor vikt i dag. Rent löjliga proportioner enligt mig. Tror folk har för lite att göra och således för mycket tid att fundera över bagateller...

Dammråttan sa...

Precis, för mycket tid att fundera över andra helt enkelt och ändå är tid en bristvara enligt många. Kanske inte i den personens liv vad vet jag? Har INTE läst inlägget, men kan hålla med om att tycker man att det är "skakande" att folk vill ha långa naglar då har man inte nog av annat att bekymra sig över.

Ulrika sa...

Jaa du, det är ju bara att läsa kvällstidningarnar löp och förstasidor för att lära sej om de nya anledningarna till folks upprördhet. Krig, svält och naturkatastrofer är passe', det upprör inte längre, det krävs mer än så: Nakenchocker, klädkatastrofer, sandlådebråk, festfadäser och dokusåpadravel...
Gaaaa!!

Linda sa...

Lämnar en liten hälsning innan jag tassar vidare! Sökte på nervskador efter tandläkarbesök och hamnade hos dig. Har en bedövad tunga sedan 1 1/2 dygn tillbaka nämligen. Jag hoppas det släpper och inte blir permanent. Trevlig blogg du har :-) //Linda

En häxa på Vift sa...

Skakande är väl frågor om silvertejpens vara eller icke vara... haha
Skojar bara, jag har slutat förvånas över särskilt forum, faktiskt. Det är trivsamt där nästan jämt utom när mobben går igång och gaddar ihop sig som ett gäng 6 åringar i sandlådan som tisslar och tasslar om att nån inte ska få vara med.
*suck*