söndag 5 juli 2009

Jag börjar bli så nöjd..


Min trädgård börjar ta form och bli mer och mer till det håll jag vill ha den. Har flyttat omkring en massa buskar och satt några rosenbuskar (som sett sina bättre dagar men som förhoppningsvis tar sig i slutet ändå)
Har några ställen som är långt ifrån klara och är rena skamfläckarna men det börjar ta sig. Helena-rosen jag planterade för några år sedan är så vacker och har börjat slingra sig uppför spaljen och i förrgår var jag iväg till Oves plantor i Ersmark utanför Skellefteå. (Dit måste ni fara, mer pittoresk handelsträdgård får man leta efter och ett utbud långt över det Blomsterlandet kan erbjuda. (Ett företag jag retar mig på förresten! Först köper man upp Alhems trädgård med dess mysiga läge, lite ovanlig läge och utformning och lägger ned allt, nu står det tomt från trädgårdshandel. :( Samtidigt köper man upp Blomsterslottet som man nu lagt ned och bara har en stor handel på Solbacken i nybyggda lokaler. Blä! Superkommersialiserat och tråkigt. Två trädgårds och blomsterprofiler i Skelleftetrakten har gått i graven och ersatts av mainstreamutbud, urk säger jag bara!)

Nåja, slut på den utläggningen men jag hittade en massa hos Ove. Hade jag inte överskridit min redan mer än generösa budget, harkel be mig inte om några siffror de gömmer jag med tanke på att jag hade tänkt mig vara gift efter detta blogginlägg, hade jag köpt ännu mer.
Superglad blev jag i a f när jag hittade ett litet träd där, Juglans Mandschurica. Har letat i flera år efter ett sådant och har nu äntligen hittat det. Ja! (Han har massor med olika sorters Hostor dessutom)
Utanför står en stor vagn fylld med ettåringar, en skylt där det står priset på dem och om det inte finns någon där får man lämna pengarna i en låda. Bara en sådan sak. Norrland i ett nötskal, småskaligt och intimt, personligt och jättefint! Nu ska jag bara försöka få ned mina digitalis i jorden innan vi åker bort ett tag. (Storsonen får stanna hemma... han har inte tid att följa med och inte lust heller)

4 kommentarer:

Renée sa...

Själv älskar jag fina trädgårdar men min EDS sätter käppar i hjulet för mig... Har en litet gäng med blommor på balkongen som blir mindre å mindre för varje år. Numera njuter jag av andras istället! Sätt gärna ut fler bilder så man får njuta även på nätet!

loppran sa...

Så roligt! Vi har också satt en manchurisk valnöt. Den är liten en men den ska växa så det knakar... hoppas jag!

T.Bjurholm sa...

Åh! Har aldrig hört talas om Oves! Måste fara dit nästa vända i Skeå...
Håller med till 100% om Blomsterlandet, sanslöst att ha samma utbud över hela vårt avlånga land. Och dessutom håller inte deras utbud någon vidare kvalité heller!

Helena sa...

Jag förstår precis!! Jag har haft exakt samma tanke om blomsterlandet. Jag blir upprörd varenda gång jag åker förbi gamla Alhems trädgård. Skittrist att de la ner slottet nu också som i alla fall kändes lite bättre än blomsterlandet på solbacken. Dessutom var det ju närmare oss.Oves har många fina växter. Det är dock två år sedan sist jag var dit. Trädgården i Ursviken har också mycket fint både blommor och prylar!