fredag 23 januari 2009

Hej och hallå..

Eftersom jag senaste dagarna tillbringat mer eller mindre i horisontal läge och då pratar vi inte om för njutnings skull utan för att jag delat det eviga lidandet med hinduerna. Jag är nämligen förkyld.

Varje gång krisen lämnar huset, ja, då klappar jag ihop numer och blir förkyld. Inte lite " det rinner ur näsan, kraxar i halsen-förkyld" utan mer "handen i pannan, ansiktet ihopskrynklat i ett krampaktigt uttryck, svårt sväljande febrigt lidande-förkylning".
Här talar vi inte om att ens kunna stå på benen utan att omgivningen snurrar av feberyra (har väl aldrig haft feber i mitt liv typ! Eller mamma? Har jag det?) och knäna skakar, ögonen går inte hålla uppe och rösten har försvunnit på en två veckors semester och lämnat Rod Stewart som vikarie. Fast man kan i alla fall höra vad han säger...

Storsonen var hemma igår och idag går han glad i hågen till skolan för att ringa hem efter tjugo minuter och strålande lycklig säga:
- Skolan har slutat för idag! Vi är lediga!
Mamma står som ett frågetecken. Vad?
- Alla lärare är magsjuka! Det är bara 2-3 lärare kvar på skolan och rektorn hade aldrig varit med om nåt liknande på de 42 år han jobbat!
Bara gratulera dom och hoppas att manfallet inte beror på att någon bjudit på personalfika med tveksam kvalité. Känns lite absurt och jag har aldrig varit med om dess make eller like. Men så är jag ju bara en liten mamma också.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nämen! :)
Här är du ju!
Ok, du hade väl giltig orsak för att vara blogg-frånvarande då... *mutter*

Krya på er då då frun!

Lustigt med skolan; den här vinterns kräk är verkligen brutal!

Mamman på väg sa...

Hej, du! Själv bloggar jag som en galning när jag är sjuk. Men du är ursäktad... Stackars alla magjuklingarna!! Har de varit på kickoff tror du??

-ME- sa...

Nu fattar jag inte, Roddan har ju flyttat in HÄR! Och jag som ska sjunga hela dan imorrn med konsert på kvällen och allt... Tur att man redan bokat plats i tenoren!

Det låter som om vi haft samma sjuka, du och jag. TA DET LUGNT! Det tar veckor för skiten att gå ur kroppen även om man inbillar sig att man är frisk bara för att den där febern (jag har inte heller feber nånsin, eller hur, Ullets mamma?) har gått ur kroppen.

Det där är en sjuka som gör fräscha pinglor till medelålders vrak, jag bara varnar dig. Vila.

helelen sa...

Men lyckliga, lyckliga skolbarn! Sådant hände minsann aldrig mig. En, säger EN, enda sketen gång på hela grundskolan fick bussbarnen sluta tidigt på grund av snöoväder (sluta skratta, norlänning, det snöade här med på den tiden. ;) )men det var bara bussbarnen. Inte jag. Jag bodde på gångavstånd och fick minsann gå hela dagen...

Mimi sa...

Usch då din stackare! Du verkar ha samma som jag hade för en vecka sen och det var näst intill dödande!

Det positiva är att när sjukan väl gått ur kroppen, huvudet sitter stadigt igen och man har tömt alla fickor på snorpapper så känenr man sig snyggare än på evigheter och bra mycket snyggare än man egentligen är. Obs, det handlar bara om känslan, tydligen inte alls om det egentliga utseendet =D

Sköt om dig och VILA!

MaatKaRe sa...

Å jag har klarat mig hur bra som helst! *Tar i trä!!*

Ulrika Gabriel sa...

Hej! Tack för dina rader hos mig:-D. Vill du att jag lägger upp dig som deltagare i Rensa i röran Utmaningen?

Mimi sa...

Vad kul att du gillade det röda i skåpen! Det är en gammal dröm jag haft att få ha, så när vi satte röd mosaik i köket så fick jag med mannen på noterna =)

Alla skåp är röda inuti och det är mycket roligare att öppna dom nu =)