fredag 9 januari 2009

Nu ska vi längta framåt i tiden!

Snart börjar det töa, allt det gröna kommer upp och jag kommer att vara helt nipprig ett tag men det får vi köpa. Här kommer ytterligare några bilder från min trädgård i somras. Jag är ingen mästerfotograf men har i alla fall lyckats få några bilder att bli föreställande. Här nedan är jätterams, en skuggväxt som inte är så lätt att få tag i. Sätta frön är i det närmaste omöjligt och man ser den sällan i handelsträdgårdarna för försäljning. Har man tur kan en snäll trädgårdsmänniska dela med sig av sin och man blir en smula rikare och lyckligare. På våren skjuter den upp med små bulliga pilar ur marken och dess nickande, stora blad är väldigt dekorativa för att inte tala om de små nästan hjärtliknande blommor som hänger gömda under bladen. Rekommenderas!


Den här bilden är på en av mina klätterrosor, Polstjärnan. En vit, mycket, mycket härdig ros som står planterad i en rabatt nära min husvägg i söderläge. Bättre klimat kan det inte bli för en ros. Den outslagna perennen som tränger sig på är en Mariaklocka eller Cup and saucer. 


Allas vår liljekonvalj, kan det bli bättre? Se dropparna på blommorna om du klickar på bilden. dom luktar ljuvligt dessutom. 

Flyttade om en vitpytta för ett tag sedan, vad jag inte visste var att en blå iris hade nästlat sig in där. Den sken ikapp med solen ett tag i somras. Egentligen är jag ingen blå person men den här kändes ändå som om den skulle få vara kvar ett tag till. 

Framtida drömmar? Massor med vårlökar, primulor och riddarsporrar, pioner och rosor. Årets inköp alltså!

1 kommentar:

Lussan sa...

Fint! Sommardrömmar!
Mariaklockor associerar jag till klanteri. Ett år sådde jag sådana frön och skötte dem mycket ordentligt. Året därpå var jag ännu flitigare och rensade bort de stackars kämpande mariorna som ogräs. De hade aldrig en chans. :)