tisdag 6 januari 2009

Rosporr!

Nu sitter jag och svärmar på nätet igen. För dagen är det rosor som gäller. Man måste ha ett varierat utbud i sin trädgård och efter clematis är det rosornas tur, säg inte att jag inte tänker på hur det ser ut i min trädgård. Eller så går jag efter faktumet: Mer syns mest! Här på Rosenposten.dk finns det en otrolig mängd rosor för alla sorters trädgårdar. Utbudet är som sagt var otroligt, priserna fina och kvalitén helt makalös. Rekommenderas ett besök där!'Rose D'Amour', buskros med härdighet ända upp i zon 5. 150-200 cm blir den.

Årets "Måste-ha", 'Raubritter', även den en buskros, härdig til zon 4 (här får man tänka till lite och zonknäcka) och blir mellan 120-150 cm. Som en gammal målning, måste passa bra till ett gammalt hus.
'Poppius', mycket härdig ros. Pimpinellifolia som går ända upp till zon 8 och blir 150-200 cm.

'Magnifica', buskros som blir mellan 200-300 cm och härdig upp till zon 6. Visst ser den för härlig ut?

Jag är ju lite förtjust i fyllda, magnifika blommor, gärna vita eller mörkt röda, den här heter Ännchen von Tharau. Buskros som går till zon 4 (zonknäckeri igen) och blir mellan 200-300 cm. Alla bilder från Rosenposten.dk.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar jag hade en hobby som gjorde men längtan så där varm och het. Jag tror på att det är bra för människan att kunna önska varmt och hett. Fast jag kan ju gå igång sådär på blomkorgar och annat pysseliofs, men inte på något till mig själv, mer på att göra till andra. Och på tyger. Fast jag inte kan sy så där värst bra.

Tur du inte har ordverifiering förresten. Har haft svårt att svar på bloggar med ordverifiering sedan vi fick tillbaka datorn. Så nu fick du en extra lång kommentar i stället :)

Fast nu går det inte i alla fall. Får testa anonymt /Dammråttan

Anonym sa...

DET gick. Fy tusan vad konstigt att jag inte kunde vara jag
DS

Anonym sa...

Jag avskyr ordverifiering, för jag har så svårt att urskilja orden numer. :( Gammal tant gör så gott hon kan men ser nog fan så illa.. *trallar vidare* :D

-ME- sa...

Åh den där Poppius var såååå söt! Den borde väl funka att ha som klätterros vid våra grindstolpar där Elektrikern Utan Estetiskt Sinne satt lampkablarna MITT på synligaste delen av stenpelaren istället för diskret på sidan? Det är lättare att plantera döljande rosor än att dra om strömmen. Billigare också...

Mimi sa...

Onekligen så måste du fixa min trädgård! Jag törs inte ens fantisera om dessa olika skapelser som du visar, som jag kallar rätt och slätt för blommor/växter. Byte kasnke? Min man och dotter mot ditt påtande i trädgården??

Lovar att det är ett bra byte, iaf för mig ;-)