torsdag 8 januari 2009

Kära tant Ullet!

Jag vill prata lite allvar med dig.
Idag har jag sett kort av dig och jag har lite bister info till dig.

Först och främst, du är inte 19 längre. Jag är ledsen att vara den första att berätta det här för dig, men någon måste ta sitt ansvar och göra någonting åt detta. Må det då vara jag, det bryr jag mig inte om, men jag gör det av ren välvilja.
Lyssna noga, jag bokstaverar det här åt dig:
D u ä r e n t a n t.
G r i s s k ä r t ä r i n t e s n y g g t p å ä l d r e k v i n n o r m e d r ö d l ä t t hy!
D u h a r r y n k o r!
D u ä r i n t e n i t t o n!

Repetera!
Bra! Sjönk det där in nu då? Har du förstått! Du är tant, du ser ut som en tant, du har åldrats och kvinnan du ser varje morgon är verkligen du! Du just nu passar inte i de kläder du klär dig i, hört talas om marinblått, svart, grått och beige? Samt en och annan röd nyans. I den ingår inte grisskärt, jag vet, jag har kollat.
Om detta nu stör dig, var snäll då att ta mer medicin, lägg in dig på hälsohem eller på annat sätt ge dig själv stöttning, för tant är Tant!
Dessutom behöver tant glasögon, tant ser sämre än någonsin har jag märkt!

När tant ändå håller på med Operation Sanning och Realitet kan du också ta in ordet: besinna dig och håll dig på mattan som en God Tant! Onda tanter utan självinsikt, du vet själv hur det går.. det går inte bra!

Jag vill dig väl!
Med hälsning ditt bättre Jag!

5 kommentarer:

-ME- sa...

Äh, skärp dig. Det är RIKTIGT tantvarning på att gå i puderrosa, grått och ljusblått. Det går ALLA tanter i när de är RIKTIGA tanter. Negativ-tanter. Det finns positiv-tanter också. Man spelar inte på dem, man respekterar dem. Har du inte sett www.reclaimthetant.nu??

MaatKaRe sa...

Tant?
Du är väl inte en sekund äldre än vad jag är och jag är då rakt inte många minuter äldre än .... 25...-ish?
Jag kan för mitt liv inte fatta vad du svamlar om vännen, man kan tro att du har blivit helt snurrig!
Jag tror att du skulle må helt super av en vecka med mig i spanien på valfritt ölhak med fötterna i havet - jupp, det skulle göra underverk med dig. Jag följer naturligtvis med endast i rollen som assistent - åt "tanten"
=)
Vad tror du?

Mimi sa...

Haha, ja vad säger man...? =D

Så länge du inte har blå eller mintgrön ögonskugga och mascara så är du inte tant-tant (i äckel-tant-bemärkelse), det kändes väl som ett lyft? ;-)

Kom igen när du skriver om att saker ock ting är "fräsiga", försöker dig på att skämta genom limerickar och har knyppling som enda syssla - DÅ är du tant =D

Anonym sa...

Äh schluuuuta! Jag tänker minsann inte göra mattrasor av mina babyrosa tröjor bara för att jag fyller tant i sommar, så det så! (F'resten, med tanke på att jag är i trotsåldern så borde jag ju ha en bit kvar till 4-0 iallafall... )

Här, ta ett Krumelurpiller & bete dig som folk!

Dammråttan sa...

Vi är jämngamla. Jag har knallrosa på mig i dag (jag som inte brukar ha rosa) men jag SKITER i att jag är tant. Jag är jag.