fredag 9 januari 2009

För sakens skull, pelargoner!

Tyvärr kommer jag inte ihåg alla namnen men ni får se dem ändå

En röd pelargon, kan vara The Kardinal men jag tycker den ser mesigt röd ut för att vara den, kan också vara Anna-Britta. 

Värsta sötnosen, en enkel stjärnpelargon, jag gillar stjärnor nämligen!

Här har vi en dvärgpelargon som heter Emma. Mycket söt och överlever alltid, nu ska hon väl till att dö bara för att jag sa så där. 

Nettlestead, en dvärgpelargon, ljuvlig, romantisk, fluffig, ja, den har allt en pelargon ska ha. Lätt att överleva också.
Lizzie Salmon Ayer, en stjärnpelargon jag fick när jag fyllde 40 . Jättetrevlig och som sagt var, stjärnor är trevligast tycker jag. Börjar snart vara dags att ta fram pelarpipporna, då ska jag försöka fota och visa hur jag gör för att dra igång dem på vårvintern. Vad tror ni, blir det bra?

7 kommentarer:

Hallongränd 4! sa...

Pelargoner är ju underbart och likaså pioner och nu går vi ju mot pion- och pelargontiden. Hurra! Härligt att drömma om vacker blomning.
Jag tycker om din blogg för att det handlar om "allt". Och sen så har du en (galg-)humoristisk sida som jag gillar. Förstår ju att du har det jättejobbigt och kämpar och stretar, men har ändå "glimten i ögat" (och ger tamme f-n inte upp).
Kram från sign
"jag är inte heller 19 år längre och har också lite rynkor och andra skavanker"

Hallongränd 4! sa...

Tillägg till ovanstående kommentar:
Jo, det jag försökte säga är att du har "jävlaranamma" och sånt gillar jag.
Kram igen!!!

AnnaK sa...

Är det dina blommor allt det där?! Vad duktig du är med dem i så fall!! *imponerad* Jag har ihjäl allt levande som innehåller klorofyll på en halvtimme typ. :/

Ullet sa...

Jepp det är mina, hade innan hösten iaf mer än hundra olika pelargoner, nu är det nog bara ett trettiotal. :) KUl att du tycker det! *ler*

-Maria N- sa...

Det blir jättebra!

Mina står i garaget och kämpar för sina liv nu. Hur jag ska gå vidare i det här projektet har jag ingen aning om, så en tutorial steg för steg med pedagogiska foton vore en nåd att stilla be om. Allra bäst om den typ kommer till mig också, så slpper jag leta *latare än latast*

Du har så fina pelargoner. Till sommaren ska jag skaffa en stjärnpelargon, för de var verkligen ursöta!

Lussan sa...

Det blir jättebra! Först tänkte jag att du var galen när du skrev att det snart är dags att skaka liv i de sovande små raringarna, men ja, jo, du har ju RÄTT.

Vi har förresten inte så värst mycket plats i förrådet - inte tillräckligt i alla fall - så jag får bli lite aggressiv (eller ska vi säga bestämd?) varje sensommar när jag kräver att få använda sovrummet som lagringsplats för en del av mina skyddslingar. Hittills har det gått bra, men somliga är verkligen trögfattade. ;-)

På våren säger jag:
- Titta här! De här blommorna hade kostat 50 miljoner att köpa i butiken. Det var väl bra att jag tog hand om dem, eller HUR?!

Sådana argument biter på honom. Blommors själar och livets mirakel och sånt låter jag bli att nämna. :)

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Har tittat på dina vackra bilder och konstaterar att jag vill att det ska bli vår snart. Samtidigt vill jag inte att tiden ska gå så fort...Hm, konstigt det där blev då!
En lugn och skön helg hoppas jag att du får. Kram på dig