måndag 28 april 2008

Fyrtio, på det sextionde året....


Alltså det här är jag. Klänningen är gul och jag har typ två tänder i nederkäken och i princip hela fotoserien gör jag grimaser, försöker klä av mig och är allmänt supercharmig! (För alla utom min kära mor förmodligen som vill ha fina bilder på sin förstfödda kan jag tänka mig, fina bilder är stillasittande bebisar, utan dregel och som ler snällt mot fotografen har jag förstått det)
Jag hade långt hår ett tag som liten, tjockt, lockigt långt hår som jag grät över när man skulle kamma mig. Därför klipptes jag kort av min far i köket (alltid lika händig på murbruk och saxar) kort i det sanna sjuttiotalets anda!
Håret som är självlockigt och innehåller typ lika många virvlar som kurvor i en bergstrakt i Spanien, blev ju inte mindre oregerligt för att man klippte det kort. Jag togs länge för pojke med murriga sjuttiotalskläder (den som uppfann orange, ärtgrönt och brunt ihop skulle skickas till tegelbruken i Sibirien!) och glugg mellan framtänderna.
Hmmm.
Sexton år, på plastikkirurgiska kliniken för att göra en bröstreduktion, och min mamma sitter med mig utanför föroperationsrummet när en äldre herre kommer. Betänk då att min mamma är tjugo år äldre än mig, dvs 36!
Karln häver ur sig hur fiiiint och treeeevligt det är att två systrar kan följas åt på lasarettet! Fnys!
Jag och mamma är rätt lika varandra på ett sätt så att vi tas för systrar är inte helt omöjligt men som sexton se ut som en som är närmare fyrtio, nej, det var inte kul!

Igår var vi på en handelsträdgård för att inhandla lite pelargoner (nej, jag talar inte om min årliga pelargonbudget :-)) och mamma var med. Mamma fyller sextio snart och jag fyrtio och jag har rejäl åldersnojja vill jag tillägga. Expediten ler brett och säger glatt:
- Är det systrar som är ute och handlar?
Varav mamma bränner av ett brett leende och jag mulnar som himlen en misslyckad midsommarnatt.
Jag är alltså så fyrtio att jag ser ut som sextio? *höjer ena ögonbrynet*
Jag påpekar surt att det minsann är min mamma. *fnys igen* Frågar om jag ser äldre ut än fyrtio, men expediten klampar vidare och säger att det inte är jag som ser gammal ut utan mamma som ser ut som en ungflicka!
Ge hit alla rynkkrämer ni har, jag ska bada i dom! ;-) Så här är jag, här, på den här bilden ser jag iaf yngre ut än sextio, eller? *blir orolig* ;-)

3 kommentarer:

cilia sa...

Amäh du! Lyssna att då, när du är 60 bast. Kommer du ha ärvt din mammas looks och sen ut som en sisådär 30. Snygg och 30 åh, happy day. :)

Ullet sa...

Ja, med alla klimakterieproblem man kommer att ha då o osteoporos o allt elände, ja, det kommer att bli lovely! ;-)

En häxa på vift sa...

Jättesöt var du då och du ser INTE ut att vara en dag äldre än 34, så det så! :)