onsdag 23 april 2008

Jag var iaf nykter!

(skrev inne på Aff idag om min morgon, kopierar in den hit)Jag, frau Polizei-fobien bitte ja, blev stoppad i en poliskontroll tidigt i morse när jag skulle till lasarettet.
Frau Livligen fantasien såg genast framför mig hur jag med handbojor blev förd till polisbilen, sitta i finkan och prata med barn och make genom en glasruta, hur jag resterande del av livet får tillbringa iklädd en orange overall med kedjor mellan fötterna och aldrig se dagsljus. (man får inte skratta åt folk som är rädda för polisen, man får inte det! *vet*)
Svänger in på parkeringsplatsen som bil nr2 o två unga, snygga polismän (mäh, hur kan så unga människor vara poliser? *fnyser*)börjar fråga om nåt i bil nr 1.
Avslappnade frau Polizei-fobien bitte ja, bromsar in, drar åt handbromsen och börjar svettas.
" Har jag bilbältet på?"
" Har jag kört för fort"
" Har jag gjort nåt annat, blir jag tagen för fult utseende eller?"..

Bilen står på tomgång och jag inser att dom kanske tror jag ska fly därifrån (som sagt var, det är inte snällt att skratta åt folk som är rädda för polisen) så jag slår av tändningen. Börjar fippla (makens nya bil) med fönstren till dörrarna och till min förskräckelse får jag upp fel fönster och trycker planlöst på alla knappar jag hittar och det öppnas saker både här och där kan jag ju säga. *ler ansträngt* Polisman 1 tittar mot min bil och jag stirrar vettlöst på honom och börjar knappa än mer febrilt på knapparna tills rätt saker stängs och rätt saker öppnas.
Svetten rinner i hårfästet och jag blir fumlig när jag sträcker mig över till bilbarnstolen bredvid mig för att få fram körkortet.
Då kommer han fram till mig, säger att det är nykterhetskontroll o körkortskontroll. Körkortet lyckas jag fumla fram o det blir godkänt! (Pust, han såg inte att det kom från cornflakespaketet i morse ;-))
Sen ska jag blåsa. Tar i för kung o fosterland så livmodern i princip tittar ut när karln vill att jag ska blåsa HÅRDARE. (jag kan säga att jag är inte van att blåsa med min mun... :-O)
Förmodligen beter jag mig så skumt, för som enda bil går han runt den för att kolla skattekvittot. *rodnar*

Nåja, jag var ju iaf nykter....

4 kommentarer:

Anonym sa...

*ASG* Dom är nog vana med stirriga människor och tittar nog mest extra på så'na som är super-coola... ;)

Lussan sa...

*asg* Det där kunde ha varit jag. Det är något med poliser som...som...lockar fram alla ens darrigaste sidor. Även när de är unga och snygga och ofarliga.

Vi kanske har varit Jesse James i ett tidigare liv? ;)

L8 sa...

ooo!
Själv så är jag lite förtjust i poliser! Det har hänt vid enstaka *harkel* tillfällen att jag har sjungit sånger för dem, för att visa min uppskattning lixom! Paradnumret har varit "Lilla Gullefjun"... men fulast är nog ändå att de i sanningens namn har flytt platsen - när de insett att det var JAG. Mörtigt i kubik!
Jag har också en ovana att kolla om de har snygg häck...=) *flås*

Grindelunda sa...

HAHAHA...skrattar högt åt dina eskapader.

Ha en skön helg!
Kram Gunilla