tisdag 11 mars 2008

Paris i mitt hjärta..

Förra julafton, julen 2006, fick jag en Parisresa i julklapp av min man. Vi åkte kring trettondagen och var borta några dagar, bara jag och maken. Härligt. I dag när vi pratar om resan får båda två ett tjockt lager bomull kring hjärtat och vi ser på varandra i samförstånd.
Det är underligt men det kändes som om det var tänkt att jag skulle ha bott där, jag kände mig som hemma. Paris var hemma för mig. Skitigt är det, svårt att hitta på flygplatsen (den som designat den borde undersökas, ordentligt) och knepiga maträtter men så otroligt skönt var det där.
Nu använder jag Parisresan för att få lite lugn i magen, för att känna lite lycka, det är så skönt. Detta är en bild från vår Parisresa, maken fotade Notre Dame. Visst är det ett vackert foto?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen fin bild!
Fast Paris hamnar så, så, så långt ner på min lista av favoritstäder. Till och med nå'n skitig stad i Ruhr-området är mysigare... ;)

Men Bryssel - det är grejer det! Go' mat, trevligt folk, urgott öl, mysiga gränder och helt underbart!

Ulrica sa...

Du är så välkommen till detta vackra land om Paris är vacker bor jag i en ännu vackrare stad fast min favorit på listan just nu är Annecy (titta i min blogg där finns bilder), ska föresten till Paris i April ska åka och möta min mor med resesällskap på flygplatsen och sedan valla runt en skockfår (läs släktingar)i Paris innan vi tar tåget hit till lyon, fast guide i Paris blir faktist min kusin jag ska bara njuta och följa jag lär få valla den fårskocken nog mycket här i Lyon sedan, vilket jag bävar lite för.

Miriam sa...

En jättevacker bild!

Jag var i Paris i maj 1993 och sjöng med musikhögskolans kammarkör (Piteå). Ett stycke av Jan Sandström, "Sanctus", sjöngs av bara damerna. Notre Dame var proppfull, 9000 pers, och det var knäpptyst förutom vår sång. Det är också ett härligt Parisminne!

Nu ska jag koppla ihop det minnet med din fantastiska bild!

Kram!

Ullet sa...

Ja, bilden är så vacker, den borde nästan ramas in och sättas upp här hemma. *nu kom jag på nåt bra kändes det som* *Ler*

Bryssel, äta majonnäs o pommes? ;-) Nej, det är inte min grej. Vin o pommes o franska språket, vojne, vojne så underbart härligt!