söndag 16 mars 2008

Snart är det vår!


Symphyandra hofmannii, Kaukasisk elfenbensklocka. Jag hoppas att den ska överleva vintern och komma tillbaka till mig. Den är fullkomligt översållad med vita, stora klockor, det var knappt plats för blad utan bara knoppar och vita klockor.


En fingerborgsblomma vars namn jag inte kommer ihåg, men frön finns hos Plants of Distinction. Hoppas den fröat av sig så det kommer flera, då ska dom flyttas i sommar till den rosa rabatten. Många av mina rabatter ser inte ut att vara koordinerade alls men det är dom mot all förmodan. Har en röd, orange och gul rabatt, en blandad och en stor vit/svart/lila rabatt. I år ska jag inte så så många perenner utan göra en uppryckning bland dom rabatter jag har och satsa på att bygga miljöer. Har beställt hem en vitbrokig lönn bland annat och då jag fyller dom berömda fyrtio i år, får jag nog satsa på att fixa till hemma. Det lär bli partyparty, hoppas jag.Vita löjtnantshjärtan. Vackra till dom mörkt violetta tulpaner som står framför, men tyvärr blommar dom ju inte samtidigt. Man får väl ha lite kreativt tänkande när man ser rabatten eller vad tycker ni?Samlar på pioner också, förutom mina pelargoner. Gärna stora, dubbla saker som ser ut som gräddbakelser, mums för ögat. Denna står bredvid vår bro, på andra sidan finns en Bowl of Beauty. Två stora bakelser möter ögat när man går in, jag tror inte det blir läckrare.


Vad vore ett blogginlägg från mig utan en pelargon? Väldigt ovanligt kanske? Fireworks light pink heter denna blomvänliga variant. Mycket fin, inte så ovanlig men mycket fin som sagt.Geranium pyranicum 'Bill Wallis', otroligt dekorativt bladverk och blommorna är så vackra. Dom ska också få fötter i sommar och flyttas till ett annat ställe. Det är dags att gå in i köket och leka Olga Housewife även om det tar emot. Nu blev jag så sugen på att planera trädgården för sommaren. *drömmer mig bort*

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är ditt fel!
Varför ska du börja babbla om vår & blommor - det snöade här nu imorse!!!
*mutter*