torsdag 22 maj 2008

Varför biter Plorp?

Just nu, de senaste dagarna, har Plorp varit på ett väldans ilsket humör. Visade bilder på "Klä på sig" och sedan "Skola" och att han sen skulle komma hem efter det men det dög inte. Han slet bort alla korten utom att vara hemma, det pekade han på med mina fingrar.
Han var orolig när han skulle sova igår och det tog tid innan han somnade och direkt vi rörde oss i rummet satte han sig upp i sängen. Inte bra!
Ikväll har han varit bitig, riktigt arg och slagit sig på benen i frustration (han är dessvärre grymt charmig när han ser blängande på en och sedan slår sig uppgivet på låren) flera gånger, stönat och tydligt visat missnöje. Vad det är vet vi inte.
Vad vi vet är att han vill vara hemma och vi ska prata med kommunen nu om att prova ha honom hemma lite mer (hoppas vi orkar och att alla håller sig friska) och se ifall det hjälper.
Mest troligt har han ont. Han har fyra framtandsanlag som trängs om att få komma ned på samma plats. Ikväll fick vi med lite lock och pock samt en del milt "våld", få se in i hans mun och det är en hörntand på väg ovanpå en mjölkhörntand, förutom dom fyra som är på väg längst fram.
Sen är en kindtand på väg mellan två mjölktänder i vänster nederkäke och en hörntand i höger nederkäke samt en kindtand på höger överkäke. Han har nog rätt ont killen. Det är svårt att veta med en människa som inte kan prata eller kommunicera, allt beror på om vi kan tolka signalerna rätt.
Plorp har en otroligt hög smärttröskel, så när han signalerar smärta, då gör det ont. Han signalerar inte smärta som vi gör genom att gny och ojja sig utan genom ilska och utagerande eller att bli helt tyst och introvert. Det är inte enkelt att läsa av honom då.
Nu provar vi smärtstillande ett par dagar för att se om han blir bättre. Det är bara en dryg vecka kvar till tandoperationen hans, dit längtar vi, då får han nya rör i öronen och dom tar en massa blodprover samtidigt.

Vi hade önskat en ögonundersökning men det var för kort varsel, det får bli nästa sövning. *pustar ut*
Måste skriva ny vårdbidragsansökan också, ordna med journalanteckningarna jag fick idag (begärde dom för att kunna läsa tillbaka vad som hänt med Plorp under åren, man har lite dåligt minne ibland av de första åren som försvann som i en gröt) sen är det dags för FEST!! 100 år! Yippeh!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lillskrutt! :(
Det är inte lätt att vara Plorp ibland... :(

Julia sa...

Usch lilla raringen! Fy vad frusterande för honom! Och tufft för er, för hur gärna man än hade velat kunna läsa tankar så går det ju inte...
Hoppas han mår bättre efter operationen!
Och hoppas att festen blir jättekul! Kram