lördag 31 maj 2008

En underbar dag!

Idag har vi varit ute hela dagen i trädgården, alla utom Storebror som inte mår så bra just nu. Förkylning och allergiska reaktioner, inte alls trevligt. Nåja, maken och en vän till honom har äntligen påbörjat altanräcket vilket är ungefär fem år efter att vi gjort altanen men som vi brukar säga, den som väntar på nåt gott väntar oftast för länge.. *suckar* :-)
Börjar få lite ordning på nya rabatten, rosrabatten jag hållit på med i några år. Ja, ja, jag ska inte gnälla på maken när jag är likadan själv. *skrattar* Hur som haver i alla fall, planterade jag några klematis förra året. Före jag hört föreläsningen om hur man ska plantera klematis. Hm... Hela våren har jag gått omkring och kikat kring äppelträden och i min skuggrabatt men intet ett spår! Rötterna är inte planterade enligt evangeliet av Lukas direkt så jag hade inte några stora förhoppningar om att de överlevt. Döm om min förvåning när den dubbla blå klematisen stack upp två skott ur jorden! Allt annat var stendött men det sköt från jorden. Jippie! En trädgårdsbekant på besök sa att det var rent fysiskt omöjligt med den öppna rotklumpen i solsken att den överlevt men hon gratulerade mig till livet. *nöjd*
I skuggrabatten har jag planterat denna skönhet, Romantika. Den överlevde förra året och i år kommer det nya sidoskott, jag bara njuter. Den är ännu vackrare i verkligheten. Rötterna här sitter i skuggan men själva bladverket i solen, helt optimalt även om djupet i rabatten kanske lämnar en del övrigt att önska.


Så här ser den ut när den växt och blivit stor.


Under det ena äppelträdet planterade jag denna klematis, Multi blue. Den kommer också nu. Sitter och tittar på den estländska klematissidan, om ni missat den klicka på texten så kommer ni dit. Det är superkvalité och dom skickar ett par centimeters stammar men långa rötter, invirade i papper och plast, skickade i ett kuvert. Funkar superbt och som sagt var, superkvalité, jag är mycket nöjd! Bilderna har jag lånat från deras hemsida. I morgon blir det kantklippning, kärra mera grus och fara till skogen och plocka pinnar, sten och annan bråte som ligger och skräpar där. Ha det på bade' din store chokolad'e som vår norske vän Björnar brukade säga. *ler stort*

2 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Så härligt med alla vackra trädgårdsblommor.

Jag har slutat stressa - det får ta den tid det tar.

Igår ringde kakelugnsmakaren och sa att han kunde komma först i Augusti - vi som trodde på slutet av maj! Nåja - den ligger här hemma och väntar - tids nog.

Kram Maud

L8 sa...

Halllå där favvobruttan!! =)
Jag slungar en fet och smarrig kram (med vidhängade lovord) rätt i nobban på dig, du rikets charmigaste pingla!! =)
Nu är det sommar!!!! Vilket lyft, som jag har väntat på att få lite glädjade värme på kroppen. Frosten bland tårna är ett minne blott!