fredag 13 juni 2008

Det finns ett par viktiga saker i livet att leva efter

Mamma har alltid haft en massa regler när det gäller hur man uppför sig, det har nog präglat mig mer än jag förstått många gånger.

Det första är att aldrig göra mot någon annan det man själv inte vill bli utsatt för. Den gyllene regeln och ett tips bättre än något. Om jag inte vill bli avstulen saker ska jag inte stjäla heller, och vill jag inte bli slagen ska jag inte heller slå någon annan.

Andra är att inte missunna någon dess lycka för man vet ingenting om dennes sorger. Bakom fasaderna vi bär finns det öden som vi inte har en aning om, där livet kanske varit djävligt jobbigt eller på annat sätt behöver denna person detta underbara som den är med om. Bara att glädjas åt det!

Mamma, stundtals inte riktigt klok på en punkt men söt ändå (kanske just därför? *blinkar*) har ett bra ordspråk som kommer från min gammelmormor: Kärlekens pris är sorgen. Att om man älskar måste man också sörja någon gång, så rätt, så rätt. Det gör sorgen lättare att bära i hjärtat.

Det är viktigt att göra bra saker för andra, det kostar ingenting att göra nåt för någon annan om denna person mår bra av det, du vinner mest på det själv. Idag fick jag se något annat praktiseras av en människa i min närhet, där det hade kostat så litet att göra någon glad men det var viktigare att göra sig själv tillfreds och visa att man var högre stående. Sånt gör mig bara så bedrövad, nedstämd och det känns inte alls bra. Nej, det känns inte alls bra men man lär sig nya saker hela tiden, alla saker är inte trevliga och inte alls roliga. Det är visst så att man hellre för att göra andra glada ska man se till att man själv inte behöver lägga ned tid på andra människor och göra dom glada. Trist!

4 kommentarer:

En häxa på vift sa...

Sen tycker jag att man faktiskt mår bättre själv också om man kan hjälpa till , om än så lite, och göra någon glad.

Monica sa...

Hipp hipp hurra för ULLET i dag.

Grattisar från mig kommer här.

Julia sa...

Grattis i efterskott!
Kram

Ullet sa...

TAckar tackar! Jag har varit så dålig på att kommentera kommentarerna men ska försöka bättra mig fr o m nu. *ler*