lördag 7 juni 2008

Dom övriga fem tecknen på att man blivit äldre

6. Alla inom tjänstesektorn har blivit så unga! Läkare, brandmän, poliser, lärare mfl. Bara spolingar och unga tjejer hela bunten, inte en kotte i vanlig ålder! Hur ung får man vara när man blir antagen till läkarlinjen, 15?

7. Ens partner börjar se ut som en farbror. Vad man inte inser är att man matchar fint som den tant man börjar vara.

8. Klädsmaken förändras. "Men herregud, kappan är ju bara fem år gammal, klart jag kan ha den ett år till" eller " Ja, men det är en väldigt klassisk färg, beige ja..". Man har samma mode som man hade när man var ung och det ser inte hälften så bra ut som det gjorde då.

9. Man börjar längta efter saker som försvunnit, som X15 och X17, surisar som verkligen var sura, Starlet som Starlet var när Starlet var Starlet, se gamla filmer och program som var populära när man själv var 17 år. Med suktande blick sitter man och ser på glassarna från GB:s nostalgilista och man inser att Boccia är ute ur rullarna sedan länge. Alltför länge.

10. Ens barn börjar fundera på vad dom ska göra när dom blir stora, på riktigt alltså. Det är inte längre brandman och militär utan forskare, resa en stund eller göra annat som man själv hade som drömmar. Inte ens drömmarna är ens egna längre.

4 kommentarer:

En häxa på vift sa...

eller när man kollar på Pippi Långstrump eller Emil och börjar tänka på hur många år sen det var då man själv satt som klistrad framför TV:n och såg de programmen... DÅ börjar man inse att åren liksom rusat ifrån en och det är väl typ ungefär då jag brukar lämna TV-soffan... *s*

Grindelunda sa...

Tja...det är bara att hänga med :)

Må så gott.
Kram Gunilla

Hallongränd 4! sa...

Allt stämmer väl, känns det som, utom nr 1. Min Mamma och Pappa är 82 och 83 år gamla och har superkoll på allt och bättre minne än vad jag har... SUCK!
Kram från Annette

Dammråttan sa...

Å vad det stämmer. Fy vad hemskt. Jag är ju UNG *hävdar bestämt*