onsdag 22 oktober 2008

Ska göra om i sovrummet

Äntligen har vi fått i alla fall halva tummen ur rumpan! Under ett par månaders tid har vi försökt göra om i storsonens rum med blandat resultat. Igår blev det klart och inflyttning skedde. Då frågade maken om det var mycket grundarbete kvar att göra i sovrummet vårt. Vi, läs jag, rev ned dom fula aprikosblommiga tapeterna för flera år sedan och kvar blev en charmig gröngrågulrutig knottrig tapet. Urk! Eller dubbelurk för på golvet ligger en brun plastmatta som ser ut som gulnad furu, två av väggarna är i gulnad furu och gamla tapetrester sitter lite här och där kvar på den åttiotaliga väggen. Vårt sovrum inbjuder inte till varken fotografering eller myspys vill jag säga! Bäst att smida medan järnet är varmt, tapetklistret i tapetmaskinen så nu sitter jag och kikar in tapeter. Jag vill ha vitt, grått eller brunt, maken vill ha blått. Då blått är en av dom få färger jag verkligen inte tycker det minsta om (tillsammans med orange *rysare*) är blått ingenting jag kan tänka mig leva i, tyvärr. Har hittat en fantastisk tapet från Laura Ashley, nummer ett här. Den vill jag ha, sen målar jag furun vit och vi lägger ett valnötsmönstrat golv till eller ett vitt, det tror jag blir suveränt. Däremot har vi en liten smärre detalj i sovrummet som inte är så kul, nämligen vår säng! Jag hade tänkt mig en gammal gustaviansk soffa som säng istället för den fula och helt enkelt groteska sak vi har idag i gulnad betsad furu. *hämtar kräkspåsen* Så nu frågar jag er: Vilken tapet är finast? Jag vill ha gammaldags mönster, inget futuristiskt och inget randigt om det inte är lite snirkelsnirkel i, så det är ingen ide att ni kommenterar medaljongmönstren. *blinkar*Min absoluta favorit! Kärlek vid första ögonkastet och jag är beredd att resa till England för att hämta hem dom!

Kanske lite för kissgul? Känns rätt trist i den här färgställningen men skulle funka..

Me like the mönster! Men en aning för mycket blått i tonen kanske?Den här är mycket gammaldags i sin utformning men jag vet inte om den känns helt rätt heller. Men gustavianaren skulle passa mycket bra till!


En annan favorit, den i grått (fick inte in den bilden här) var mycket snygg. Lite duvgrålila-aktig och inte fel. Men som sagt var, gustavianaren passar ju inte med grått, den är mörkt brun och har hört till detta huset för länge sedan, det känns inte som om jag vill måla om den heller. SÅ, ärliga kommentarer tack, vilken tapet tror ni på?

11 kommentarer:

Cathis sa...

Hej!

Jag gillar de två första tapeterna, tycker de är jättefina. Nr 2 är enligt mig kanske lite finare än 1:an - men det är svårt att säga när jag inte sett dom irl. När det gäller golv tycker jag att ni ska tänka på att det hänger ihop med reste av golven i huset, om inte de gör det nu så på sikt.
Sängen är väl "bara" att måla vit, eller?

Hälsningar Cathis

Ullet sa...

Men det känns nästan som ett helgerån att måla en hundra år gammal möbel bara för att man är känslig för att det inte passar ihop. Jag köper hellre en ny säng. ;) Golvet måste hänga ihop, ett vitkalkat furugolv skulle inte sitta fel samtidigt får det inte bli för ljust heller därinne. Vi har två fönster där varav ett vetter mot öst där solen stiger upp om morgnarna. :)

Cathis sa...

Ooops missade att sängen var 100 år gammal, trodde det var en furusäng från det glada -90 talet. Nä inte ska du måla en så gammal möbel då är det nog bättre att köpa nytt. Sen ang tapet 2 - är den "gul" så tycker jag inte om den - då är 1:an mycket bättre

/Cathis

Anonym sa...

Nja... Jag är nog allergisk mot medaljongtapeter, så jag tror att jag ska låta bli att kommentera tapetproverna... ;)

Jag tycker brun/beige/vit är en rofylld kombination; då kan ju din karl få nå'ra blå kuddar att piffa upp tillvaron med också...

Och inga vita golv - då kan du lika gärna hänga på dig en tagelskjorta & börja gissla dig själv också!

Ullet sa...

Inga blå kuddar! Njet, nix, niente! ;) Nu ska vi inte vara såna NInnibeth, varför inte medaljonger. ;) :D
Men grått blir väl bra o pryglar mig själv varje dag gör jag redan, varför sluta med ett vinnande koncept? *blinkar*

Ullet sa...

Cathis, nej, gult går bort va? Det känns lite smutsigt på nåt sätt.

-ME- sa...

Jag är lite svag för vitt i vitt och det är så jag ser den du kallar kissgul. *s* Men den kanske ser annorlunda ut på min skärm? Eller så är den skitsnygg irl? Annars tycker jag det är en hygglig kompromiss med den där du gillar medaljongerna men tveksamt undrar om den är för blå i tonen. VET du inte det så är den bra. Och då kanske maken kan gilla den också? För jag antar att även han ska trivas i sovrummet? :p

Är sängen gammal är det helgerån att kleta kulör på den. Vad hände med de ljuvliga smidessängarna du visade?

Ullet sa...

Helgerån är det, helt klart! Vitt i vitt ja, men inte mot det gula hållet, mer åt det grågröna som känns mindre smutsigt.

Jikå sa...

Jag gillar de större medaljongerna så tvåan i mönster faller mig på läppen. Småmönstrat blir så oroligt för blicken. För att få romantiskt men ändå få in mannens önskemål så skulle jag testa lavendelfärgade tapeter och finns det inte tapeter i den färgskalan så mot grått. Golvet skulle jag också måla grått (lackat så det blev slittåligt och lätt att städa). Vita fönster- och golvlister, vit säng skulle passa, en sliten look. Grått- och vitt- och lila sängkläder. Violá! Kasta in nån mörklila kudde, gardiner kombinerat med vitt eller rosa så blir det kanonsnyggt!

Anonym sa...

Soft lila och grått är jättesnyggt ihop. Smidessäng alternativt vit säng grått golv i annan ton än väggar och vita fönsterfoder.

Ullet sa...

Grått vitt o lila lät inte helt fel faktiskt. Låg och tänkte länge på det igår kväll när jag gick och lade mig. Ska gå in på Laura Ashley i Stockholm o se om tapeterna finns där eller om jag ska ordna det via färgbolaget här hemma. *funderar* Tack för input förresten! Uppskattas väldeliga!