tisdag 14 oktober 2008

Tanten är less!


This tant has had tillräckligt nu! Jepp, denna styvstärkta kärring mot strömmen eller med strömmen eller in i strömmen (utrymme för egna tankar och önskemål om kärringen) has had it! Kunde jag skulle jag springa fort som attan, hoppa upp så magen dallrade och göra en sidekick som skulle skrämma viss form av avföring ur några.
Men nu är jag en styvstärkt kärring med mormorskomplex, så jag nöjer mig med lite fuck-you.
Alltså önskelistan är som sådan:

* Alla tonåringar utrustas med empati, sinne för humor men också med en lust att städa och plocka upp i sitt rum. Alternativt förbjuder vi tonåren från år 13-år16/17 då de kan tänkas tänka själva igen. Alternativt säljer vi dom. På slavmarknaden, eller som tidsfördriv för masochister.

* Treåringar utrustas INTE med egen vilja. De ska sitta ned och se glada, nöjda och leende ut medan de lägger pussel. De ska inte vilja breda mackor själva, leka med hunden så hunden mer ser ut som en våt trasa och de ska inte kunna säga ordet nej.

* Plorpar ska vakna tidigast kl 6 om mornarna, maken stiga upp med ett glatt: Sov du kära du, jag tar honom. Sen kommer jag ned till dukat bord och glada miner. (läs den tidigare noteringen)

* Tvätten tvättar sig själv, det ser inte ut som Jerusalems förstöring hemma hos oss, hunden har blivit helt rumsren och själv ser jag ut som en fotomodell och är minst sagt underskön, samt frisk inte minst.

* Morfar lever fortfarande, vädret är bra, pengarna rullar in på bankkontot, alla surdegar som ligger i minnets gömda vrår löser sig av sig själva utan att jag blir obehagligt påmind om deras existens.

* Huset renoverar sig självt under natten, kamraterna vallfärdar hit och jag får en hobby. Är det mycket begärt?

Nej, kärringen här är trött på upprepningar, trött på samma samma samma hela tiden. Det är samma fula fejs som ser på mig i spegeln på morgonen, samma illaluktande mun som ler mot mig innan jag borstar tänderna och int' i fan blir jag vackrare heller med åren, bara klokare och bara det är ju vulkanvarning på. Fula, kloka tanter är det skottpengar på har jag hört. *blinkar*
Hur står man ut att plocka samma saker varje dag utan någon belöning? Var får man belöningen? Får man nån för trogen tjänst i leksakernas spår? För att man stiger upp varje morgon och inte gråter, eller åtminstone inte ser ut som om man ville begå harakiri med tandborsten? Nej, kärringen är trött, less, förbajjat trist, tråkig, sur, irriterad, inte ens choklad hjälper längre, ge mig droger, nåt att tugga på, nåt som får vardagen att kännas som himlastormande sex där man i princip ligger avsvimmad i en halvtimme efteråt! Det behöver inte ens vara som himlastormande sex, det kan vara som en liten, liten kittling bara, en liten skön kittling. Inte som en vandring mot evigheten och vidare, mot avrättning, elände, sorg och misär, irritation och frustration. Kärringen är trött, nu får banne mig jag bli roligare!

2 kommentarer:

Dammråttan sa...

Det är bara du som kan gnälla på ett som gör att man bara vill ha mer. Skönt att ha dig tillbaka i blogghimlen och må din morgondag bli ljusare!!!

Mamman på väg sa...

Men du behöver inte vara roligare. Du är bra som du är. Och jag förstår att du är trött. Kom hit, släng upp fötterna så ska jag gnugga dem ett tag. Vill du ha en whisky? *pussar Ullet på pannan*