onsdag 5 november 2008

En synnerligen intressant morgon!

Vaknade av en varm liten hand som sökte mina fingrar för att pilla litegrann på nagelbanden, och sedan teaterviska i mitt öra: Mamma, du är en bebis, stiga upp! Maken låg i halvvaket tillstånd och strök med foten över mitt ben och morgonen var underbar tills jag kom ut i hallen och hittar bajskorv nummer 1! Hund modell rätt billig kom ovetandes förbi och såg helt oskyldig ut. In i badrummet för att hitta bajskorv nummer 2 med hund då modell rätt jättegratis, innehavandes samma oskyldiga min. Surt sa jag! Maken grymtade mest bara ett: Vad var det jag sa om att skaffa hund..
Det var i alla fall som jag tolkade hans grymtningar till och som kvinna tar jag mig rätten att ha fritt tolkningsföreträde kring min mans grymtningar..

Efter en synnerligen knepig frukost, läsandes en tidning där de glömt ett par sidor (japp, vi har bara tv-sidorna för fyran och femman idag..) och en Pytte som absolut, helt klart och tydligt inte skulle äta sin frukost utan min, var det dags för att gå på dagis. Vi bor inte i ett fabriksområde, det finns ingen tung trafik, det är ett litet samhälle och det är en klar, ljus, härlig höstdag när treåringen får för sig att han utanpå vintermössan absolut ska ha sina Peltor-hörselkåpor samt en rosa plastslev i ena näven för man vet aldrig när man måste måla på vägen till dagis.
Det såg rätt roligt ut kan jag tänka mig och denna synnerligt intressanta morgon kanske är föraningen om en synnerligt intressant dag, hoppas bara den är bra, dagen alltså! God morgon vänner i cyberspejs!

3 kommentarer:

Mamman på väg sa...

Jag tycker att ditt hörselskyddsinlägg var roligare än mitt, sådeså. Jag vill också bli väckt av nån liten varm som viskar att jag är en bebis. Och det är klart att man ska ha en rosa plsatslev med sig vart man går. Ifall man måste måla lite.

En häxa på vift sa...

*s*
ja, vem tusan sa att det var lugnt på landsbygden???? :)
Eller livat på landet var det kanske? Stämmer väl bättre in då förstås.*S*

malin sa...

åh vad mysigt det låter att vakna av små varma barnhänder :)
Klart man ska ha hörselkåpor och plastslevar med sig!

Man kan aldrig, veta vad som händer på vägen!