fredag 28 november 2008

Vad jag har "sysslat" med i veckan..


Vissa människor vet hur man ska roa sig, jag är en utav dem och min son likaså. I måndags klagade han över huvudvärk och på tisdagsmorgonen kl 5 kom han upp och ville ha starkare värktabletter än Ipren och då ringde jag sjukvårdsupplysningen. (Då var vi inne på 8 1/2 vecka utan Tysabri, MS-bromsmedicinen) De i sin tur talade med neurologjouren i Umeå som i sin tur sa att det var bara komma in, beställ ambulans.
Sjukvårdsupplysningen ringde tillbaka, sa att de beställt ambulans, ni ska till Umeå.
Hamnade i Umeå och massa undersökningar gjordes, man gjorde ett spinalprov för att se ifall det var fråga om virus eller bakterier men inga sådana fanns.

Vår fantastiske MS-läkare tror att när Tysabrianti-kropparna lämnar börjar lämna systemet, försöker inflammationsbärande celler att attackera hjärnan och reta hjärnhinnan. Dvs en form av meningit men utan virus och bakterier, just för Tysabripatienter. Så vi blev liggande i Umeå och nu är vi hemma och avvaktar förbättring. Han har fått Tysabri och nu bör huvudvärken ge med sig. Tack och lov var det inte PML vilket kan vara en farlig biverkan på den här medicinen, så varje symptom från hjärnan måste man vara uppmärksam på helt enkelt.

Nu ska här skickas liten Plorp till skolan, städas i köket och göras adventsfint. Nya dagar kommer och tack och lov innebär inte alla sjukdom! Kram på er där ute!

2 kommentarer:

Ann sa...

Kram själv! Måste vara stentufft, det där.

En häxa på vift sa...

Ja, det blev en sjuhelsickes resa det där... skönt att det verkar ha gått bra ialla fall.
Kram!!!