torsdag 6 november 2008

Hjälp mig att reda ut det här!

Jag vet inte vad det är som är fel här hemma med resterande del av den talande och för den delen, läsförståeliga skara män jag lever med. Förmodligen är det med detta som med allt annat, världskrig, borttappade sockar, dåligt resultat på prov, bilen startar inte och det snöar ute, det är naturligtvis mitt fel. Men nu då det är mitt fel måste jag få fråga er vad det kan tänkas vara som är svårförståeligt för två stycken bevisligen mycket intelligenta män/karlar/killar.
Saken är den att jag upprepar ett mantra varje dag och vi har alla tre kommit överens om samma sak (de kan upprepa mantrat efter mig men jag tror de har svårt med förståelsen av själva innebörden av mantrat) nämligen:

"DEN SOM ÄR SIST FRÅN MATBORDET PLOCKAR BORT FRUKOSTEN!"

Det är något i den meningen som är i princip helt omöjligt att fatta. Vad är det? Är det satsindelningen? Är det nåt ord som står på fel ställe? Är det fel språk, ska jag ta det på koreanska (vilket påminner mig om förrgårnattens dröm när jag var på flykt undan den koreanska maffian iklädd flygvärdinnekappa och åkte hiss, men det är en annan historia det!) eller är det min röst som gör det? Är denna mening helt omöjlig att fatta för en normalbegåvad människa? Är den det? Här låter jag som Sverker Olofsson: SKA DET VA SÅ HÄR? SKA DET??

Så, kom med era bästa förslag om vad det är jag bör ändra på. Om jag struntar i att plocka bort den klagar folk på Bregottets äckliga konsistens och varför jag kastat bort skinkan och osten ser plastig ut.. Hjälp en tant helt enkelt!

4 kommentarer:

-ME- sa...

Ullet. Ullet... Du har missat generalparagraf ett a när det gäller kommunikation med manliga varelser. Här kommer den:

§1A: Korta meningar. Enkla ord.

Okej?

"Den som är sist från matbordet" - hajjar du hur mycket tolkningsutrymme det lämnar? Definiera "sist" till exempel...

Nej, kära Ullet, enklare ord och en ruskigt mycket kortare mening. Inga nominalfraser här, tacksåmycket, de skapar bara förvirring.

Testa den här: "Ta bort frukosten när du ätit klart!". Funkar inte den så korta den till "Ställ frukosten i kylen." Och funkar inte det kan du alltid huta åt dem med "äbbla dunhuvve!" efteråt. :D

Häxann sa...

Det finns en generalparagraf b) också när det gäller karlar:
Ställer du inte in efter dig blir det ingen mat vid nästa måltid.......
Här funkar det garanterat!
Tanken på att mamma skulle rymma från sin plats vid spisen får dem att snällt ställa in i kylskåpet. Visserligen utan lock och plastpåsar så att det mesta är lite halvtorrt i kanterna till nästa gång - men hur man utbildar karlar i detta funderar jag över ibland......................

messan sa...

Känner igen det :-)

Dammråttan sa...

Tyvärr, det finns ingenting som hjälper. Fyra sådana exemplar har jag här hemma och jag har försökt allt. Till och med att låta det stå kvar till nästa gång.