onsdag 12 november 2008

Här*pekar nedåt* skulle det finnas en

hel del roliga bilder jag fått via mailen men då jag bara kan använda makens bärbara dator (och den behöver in på geriatriken eller psykkliniken för den fungerar rätt dåligt, kan tänka mig ortopeden eller helt enkelt ska den på skroten )får det bli en repris från Aff: Vikten av att inte bli bitter!!

"Jag tycker det är viktigt att inte bli bitter.
Jag menar, vad spelar det för roll att syrran idag fick ett dussin röda rosor av sin karl och jag fick leta efter osthyveln till frukost? Eller att brorsan köpte sin f.d flickvän ett hundra röda rosor och jag fick ett ångstrykjärn av mitt ex, om man inte räknar huvudvärken han lämnar efter sig varje gång han ringer som en gåva, då är vi nog uppe i över hundra huvudvärkar.

Nej, det gäller att inte bli bitter och nedstämd, att inte låta gamla saker ta överhanden. Det har ingen betydelse att makens nattygsbordslåda är full av ens små kort, kärleksbrev och minneslappar och en och annan handgjord liten ängel i cernit som du kärleksfullt dekorerat med hjärtan och stjärnor, och att det i din låda ligger ett gammalt kort av en pojkvän, du och dina barn, omaka örhängen och öronploppar.
Jag har alltid sagt det, man ska inte räkna på saker som sovmornar, pengar, egentid, utrymmen i garderober, det göööör ingenting att maken har två garderober och jag bara en och att mina kläder ligger i travar därinne, jag är inte småaktig! Inte ett dugg!

Som sagt var, jag är inte alls bitter över att mina väninnor har glassiga jobb och jag ska ha sjukpension, nejhej, inte ett dugg, eller att min kompis har två egna hästar och en massa konst hemma och jag köper mina tavlor på Rusta, jag menar, inte ska man vara så ytlig heller!
Nej, jag är inte bitter över att ena kompisen ser ut som 24 och jag som 93 1/2, det är fint ändå!
Nej, jag tycker det är viktigt att gå vidare och glömma, gå vidare i livet, inte låta gamla saker stå ivägen för ens utveckling. Som dom där snygga tjejerna som fortfarande är smala och snygga, att man inte fick det där vackraste paketet på julklappsutdelningen i femman eller att den amerikanska utbytesstudenten inte såg en, nej, jag tänker aldrig på sånt gammalt och låter det påverka mig.
Jag är så nöjd och belåten med allt, det är viktigt att släppa det gamla som sagt var och inte bli bitter på saker i livet.. Nej, just det.. *nickar*"

3 kommentarer:

hemma hos bröderna bus sa...

Japp du har helt rätt...man ska inte vara bitter. Men...ibland fast man inte ska det så är man ändå inte riktigt nöjd..Gräset är dock inte grönare på grannens sida, det har jag nämligen sett. Det är nog bäst att uppskatta det man ändå har. Det kunde ju ha varit värre hi hi . Kram å ha en fin kväll. :o) C
ps, tack för pumlan

En häxa på vift sa...

du e ju klok som en bok du.
Nu löste det inte mitt december-dilemma-illamående men tackar ialla fall för att du fick mig att dra på smilbanden en smula. :)

Dammråttan sa...

Haha, du är så härlig i ditt skrivande :)