måndag 24 november 2008

SnöKAOS!

(bild lånad från: FreeFoto.com, klicka på länken kommer du dit)

Stormen RASAR, det är snöCHOCK! Vi är fullkomligt INSNÖADE, har ställt in alla aktiviteter för det är snöKAOS här! VARNING för snö både här och där, förslagsvis och förhoppningsvis nere på marken men även på taken!

Skämt åsido, snön kommer varje år, i år kom det lite mycket på en gång och det är ett jäkla före att vara ute i men det går. Kunde knappt öppna dörren i morse, det hade drevat snö uppefter den så jag fick lägga hela min tyngd bakom för att trycka upp den. Inte ens hunden ville vara ute. Jag föste ut honom och han vände sig om och stirrade på mig med förorättad min:
- Vad har jag gjort nu då för att förtjäna det här??
Han kröp ihop som en larv, med fötterna tätt ihop och ryggen krökt i en båge, ett hopp ut och vända i luften för att kasta sig in genom dörren. Okej, vem sa att han hade påbrå från Tibet?? Vem? Jag vill ha nån ansvarig! Meshund!

Fick skotta fram trappen och rampen för att få Plorp m bihang till färdtjänstbussen. Storsonen var inte imponerad över att maken inte vaknat och erbjudit sig skottningstjänst, för nästa gång det är mycket snö måste jag väcka sonen för att skotta, sånt ska jag inte hålla på med. Att inte karln min förstår det, tyckte han. En blivande gentleman alltså, sånt värmer ett modershjärta även om jag inte har hjärta att väcka upp honom för att skotta så tidigt på morgonen. Men det var ett fint förslag iaf.. Ha en bra dag, krama varandra i trafiken! Rattmuff på!

7 kommentarer:

Märtagreta sa...

:-) Min hund, en jack russelltik vill ut hela tiden, hon far som en guttaperka i snön och letar skatter. Snökaos här också, men för en jämte känns det mycket löjligt att stänga skolor och dagis som man gjort här på Gotland.

MaatKaRe sa...

Här är det bara solsken!
Ja åsså lite snöstorm då, men det äs smällar amn får ta! =)

Hallongränd 4! sa...

Va? Va? Va????? Äre sant?
Jag blir så glad, Ullet-Gullet! Jag har fått min första award. Herregud, nu började jag sväva av glädje också.
Precis vad jag behövde i nu snö och kyla!
Jättekram!

-ME- sa...

Du skulle haft en fladderspaniel istället. Malte är helt GALEN i snön. Kan man göra rubrik av det med? SNÖGALEN HUND GÅR BÄRSÄRK!! Eller nåt sånt? Han kör ner huvudet och kasar omkring med skallen på sidan som om han ville klia sig i örat med hela jorden på en gång, han hoppar grodhopp rätt upp och rätt ner och landar på alla fyra så det bara sprutar snö, han gräver-gräver-gräver så det yr små snöstormar omkring honom. Helt galen.

Vi har också SNÖKAOS här. Som att gå i ett omskakat florsockerpaket ungefär. Skillnaden är väl att ni kan hantera det men här i mellansverige blir alla så jädra för-vån-ade när det blir vitt. *himlar med ögonen*

Birgitta sa...

Jag känner igen det där med hund och snö har en här som inte vill gå ut men valpen älskar det.
Ha det så bra..Björklyan

BéatriceBeaBeata sa...

Får ju åtgärda besöket hos mig, blev så paff av att se en Ullet (var väl en sådär 100 år sedan ellre nåt, när jag hoppade av afffandet för jag inte orkade med att tjäbbel). Snö har vi oxå fått vår beskärda del av och igår syntes knappt bilen när ja kom ut, all snö hade blåst ner från taket och begravt den.

Men om sisådär 6 månader kanske våra trädgårdsblomster vågar sig upp ur jorden och vi får vår. *längtar*.

Nu har jag lagt till dig i min Google Reader så jag inte missar när du skriver något ;-)

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Ja vad vore en jul utan snö kan man ju undra. Här har det ramlat ner sådär lagomt mycket. Idag är det dessutom en riktigt fin dag. Hoppas att det är bra i "Gammelbyn" Kram C